Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι, μέσω του αεροδρομίου Heathrow, οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας προετοιμάσουν γι’ αυτό που αναμένεται να συμβαίνει εκεί.

Το προσωπικό του αεροδρομίου προετοιμάζεται για να διασφαλίσει πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην τεράστια αύξηση του αριθμού των αποσκευών που θα περνούν από τους τερματικούς σταθμούς.

Θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων, τουρίστες και αθλητές θα περάσουν από το αεροδρόμιο με τις αποσκευές του, οι οποίες αναμένεται να είναι κατά 20% περισσότερες την ημέρα πριν την έναρξη των Αγώνων.

Η κινητικότητα αναμένεται να είναι μεγάλη και κατά τη διάρκεια των Αγώνων και έως τη «μεγάλη φυγή» μετά την τελετή λήξης.

Εκείνη τη ημέρα, τη 13η Αυγούστου, το Heathrow θα δεχθεί τους περισσότερους επιβάτες και τις περισσότερες βαλίτσες που έχει ποτέ δεχθεί μέσα σε ένα 24ωρο.

Σχεδόν το 655 των επισκεπτών σχεδιάζει εκείνη την ημέρα το ταξίδι της επιστροφής και οι αρχές του αεροδρομίου αναμένουν περίπου 138.000 άτομα και 200.000 βαλίτσες, τουλάχιστον 50.000 περισσότερες από τον μέσο όρο μιας κανονικής ημέρας.

Έτσι την εβδομάδα αυτή έγινε μία δοκιμή στον Τερματικό Σταθμό 5 με 3.000 επιπλέον βαλίτσες, η διαχείριση των οποίων ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα μέσα σε δύο ώρες.

Για να βοηθήσει στις αυξημένες ανάγκες έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, έχουν γίνει ασκήσεις και πρόβες ώστε όλοι να γνωρίζουν τι θα κάνουν και πότε.

«Είναι σημαντικό να ελέγξουμε πώς λειτουργούν αυτά τα σχέδια για να είμαστε σίγουροι για τη λειτουργία κατά τη διάρκεια των Αγώνων», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.