Οι γιατροί που εξέτασαν την εγκυμονούσα Danielle Young δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η 29χρονη γυναίκα είχε δύο μήτρες, μια σπάνια περίπτωση που συνήθως οδηγεί σε δύσκολες εγκυμοσύνες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η κύηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Εκτός από αυτό, οι γιατροί είδαν ότι η μία της σάλπιγγα ήταν «μπλοκαρισμένη», κάτι που σήμαινε ότι σωστά λειτουργούσε μόνο μία από τις μήτρες.

Κι έτσι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς ήταν δυνατόν να είναι έγκυος σε δίδυμα, κάθε ένα σε διαφορετική μήτρα. Η περίπτωση της Danielle είναι πάρα πολύ σπάνια και οι γιατροί της είπαν ότι αυτό συμβαίνει 1 φορά στις 5 εκατ. κυήσεις!

Παρότι την είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μην επιβιώσει κανένα από τα δύο έμβρυα, τα δίδυμα γεννήθηκαν και είναι υγιή!

«Ένας μαιευτήρας μπορεί να συναντήσει μια τέτοια περίπτωση μόνο μία φορά στη ζωή του… και αν!» είπε ο καθηγητής Andrew Shennan του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Kings College Hospital του Λονδίνου.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η Danielle εξέπληττε τους γιατρούς. Η νεαρή μητέρα, που είχε ήδη ένα κοριτσάκι, σε ηλικία 18 ετών είχε διαγνωσθεί με δίκερο μήτρα, που σήμαινε ότι η μήτρα της ήταν χωρισμένη στα δύο, μειώνοντας τις πιθανότητές της να μπορέσει να μείνει έγκυος και να κρατήσει το παιδί.

«Κανείς δε μπορούσε να εξηγήσει πώς έμεινα έγκυος… και στις δύο μήτρες, δεδομένου ότι η μία σάλπιγγα ήταν μπλοκαρισμένη. Οι γιατροί κοιτούσαν την οθόνη του υπέρηχου με απορία. Ήταν ένα θαύμα. Έβλεπαν δύο μωρά στις δύο μήτρες και ότι και τα δύο ήταν ζωντανά. Δεν μπορούσαν ούτε να μου πουν αν είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα ή με μερικές εβδομάδες διαφορά!» είπε η ίδια.

Η Danielle γέννησε με καισαρική όταν ήταν έξι μηνών έγκυος. Πριν από λίγο καιρό τα δίδυμα γιόρτασαν τα 4α γενέθλιά τους!