Άστραψε και βρόντηξε ο γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ο οποίος έχει γερμανική υπηκοότητα, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ μετά τη χθεσινή δήλωση του γάλλου προέδρου «ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στη Γαλλία».

«Είναι σαν να μου είπε κατάμουτρα ότι είσαι ένας άνθρωπος που περισσεύει» με τη δήλωσή του αυτή είπε ο «κόκκινος Ντάνι».

Ο Σαρκοζί, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, δήλωσε χθες το βράδυ σε πολιτική εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στο έδαφός μας» και προσέθεσε ότι το σύστημα ενσωμάτωσης στη Γαλλία «λειτουργεί όλο και πιο άσχημα επειδή δεν είμαστε πλέον σε θέση να τους βρίσκουμε στέγη, εργασία και σχολείο».

«Είναι επικίνδυνο σε περίοδο κρίσης, οι άνθρωποι είναι ανυπόμονοι και αυτοί που τα πάνε άσχημα αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους. Ένας υπεύθυνος πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι που περισσεύουν», σημείωσε.

«Αυτό προκαλεί ανατριχίλα στην περίπτωση που κερδίσει» τις εκλογές, επέμεινε ο Κον-Μπεντίτ και κατέληξε: «Αυτό που έκανε χθες το βράδυ, είναι ταπεινωτικό για εκατομμύρια ανθρώπους».