Σε λίγο καιρό οι επισκέπτες της London’s South Bank θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα περίεργο ξενοδοχείο, σε σχήμα σκάφους, το οποίο θα τοποθετηθεί στην ταράτσα του κτιρίου Queen Elizabeth Concert hall με εξαιρετική θέα στον… Τάμεση.

Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς αναμένεται να… «βγει από τα νερά του» το Δεκέμβρη. Οι επισκέπτες του θα πρέπει να κρατούν λεπτομερές ημερολόγιο, ενώ για όσο διάστημα θα βρίσκονται μέσα σε αυτό θα σηκώνουν σημαία, με την οποία θα γνωστοποιούν ότι το «πλοίο» είναι γεμάτο!

Εισιτήρια-διαμονής για το πρώτο μισό του 2012 θα διατίθενται από τον επόμενο μήνα, ενώ για την υπόλοιπη χρονιά, διάστημα κατά το οποίο θα διεξάγονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα βγουν προς πώληση τον Ιανουάριο.

Εκπρόσωπος της ομάδας αρχιτεκτόνων που ανέλαβαν το πρωτότυπο αυτό σχέδιο δήλωσε: «Θα φαίνεται σαν να έχει ανέβει εκεί πάνω για να ξεκουραστεί από τα νερά του Τάμεση που βρίσκονται από κάτω» και πρόσθεσε ότι η ιδέα τους ήρθε από τις ταξιδιωτικές αφηγήσεις στη νουβέλα του Joseph Conrad «Heart of Darkness».

Μάλιστα, για το λόγο αυτό θα φροντίσουν να «εξοπλίσουν» κατάλληλα το ξενοδοχείο-σκάφος τους με αρκετά λογοτεχνικά βιβλία που έχουν ως θέμα το Λονδίνο, όπως των William Thackery, Henry Mayhew και Iain Sinclair.