Μέσα στις επόμενες δέκα εβδομάδες, αναμένεται η παραίτηση του γενικού διευθυντή της ΒΡ, μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η «παραίτηση» του Τόνι Χέιγουορντ αναμένεται να βοηθήσει στην ανάκαμψη του βρετανικού πετρελαϊκού ομίλου, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τον τρόπο διαχείρισης της διαρροής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 53χρονος Χέιγουορντ αναμένεται να αποχωρήσει από τον όμιλο μέχρι την 1η Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι το φρέαρ όπου προκλήθηκε η διαρροή θα έχει σφραγιστεί οριστικά.

Η αποχώρησή του θα συνδυαστεί με την ανακοίνωση μίας νέας στρατηγικής με τίτλο «Future BP», η οποία θα έχει ως στόχο την αποκατάσταση της φήμης του ομίλου. Ως πιθανό διάδοχο, η εφημερίδα αναφέρει τον αμερικανό Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει την διαχείριση της αντιμετώπισης της κρίσης στον Κόλπο του Μεξικού, αντικαθιστώντας τον Χέιγουορντ.

Εκπρόσωπος της ΒΡ, ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι ο κ. Χέιγουορντ «παραμένει στη θέση του και έχει τη στήριξη της Διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου».