Πρέπει να κοκκίνισαν από την ντροπή τους οι υπεύθυνοι της Αμερικανικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, όταν κατάλαβαν την γκάφα που είχαν κάνει! Σε ένα γραμματόσημο, το οποίο ήταν διαθέσιμο από το Δεκέμβριο, το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν ήταν ακριβώς αυτό. Για την ακρίβεια, αντί για το ιστορικό μνημείο της Αμερικής, η φωτογραφία που είχε αποτυπωθεί ήταν παρμένη από ένα αντίγραφό του, το οποίο είναι τοποθετημένο στο καζίνο του Λας Βέγκας!

Βέβαια, η διαφορά των δυο αγαλμάτων ήταν τόσο μικρή, που χρειάστηκε ένας συλλέκτης γραμματοσήμων να εντοπίσει το λάθος. Συγκεκριμένα, στο Άγαλμα της Ελευθερίας του γραμματοσήμου τα μάτια ήταν πιο έντονα, η κόμμωση ήταν ελαφρώς αλλαγμένη, αλλά υπήρχαν και διαφορές στο στέμμα.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει κοσμήσει ως τώρα 23 γραμματόσημα από το 1847, καθώς το θεωρείται το αιώνιο σύμβολο των μεταναστών που επέλεξαν την Αμερική για να φτιάξουν τη ζωή τους. Για το λάθος, σύμφωνα με τον Ρόι Μπετς της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, την ευθύνη έχουν οι σχεδιαστές του γραμματόσημου, που επέλεξαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία.