Μια φωτογραφία που εμφανίστηκε στις εφημερίδες έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν κάτι έχει αλλάξει στη σχέση της πολιτικής και της κουλτούρας. Σε αυτή εμφανιζόταν ο πρωθυπουργός Ντείβιντ Κάμερον με τη σύζυγο του και ένα γκρουπ φίλων τους.  Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον με την Έλενα Μπονάμ Κάρτερ, γνωστή ηθοποιό που πρόσφατα εμφανίστηκε στο πολυβραβευμένο «Λόγο του Βασιλιά».

Η φωτογραφία δεν είναι τυχαία καθώς το γκρουπ των φίλων είχε μείνει στην εξοχική κατοικία του πρωθυπουργού. Πριν μερικά χρόνια οι Εργατικοί είχαν το μονοπώλιο των σχέσεων με καλλιτέχνες και συγγραφείς. Ο Τόνι Μπλερ είχε ποζάρει με τον τραγουδιστή των Oasis μπροστά στη Νταουνινγκ Στρητ.

Ο σημερινός Guardian πιστεύει ότι το ίματζ του σημερινού πρωθυπουργού της Βρετανίας έχει να κάνει με τη μεγάλη δημοτικότητα της κυβέρνησης. Έδειξε την εικόνα του μοντέρνου, ποδηλάτη, νέου πατέρα και με συνεχείς αναφορές στις ροκ μπάντες που προτιμά και κατέκτησε τον κόσμο των τεχνών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.