Το τυνησιακό ισλαμιστικό κίνημα Εν’νάχντα, που τελούσε υπό απαγόρευση επί του καθεστώτος Μπεν Άλι, προτίθεται να ζητήσει την νομιμοποίησή του και σχεδιάζει να μετασχηματισθεί σε πολιτική δύναμη, όπως οι άλλες, ανακοίνωσε ένα από τα ηγετικά στελέχη του, ο Άλι Λαράιντχ.

«Μέχρι σήμερα δεν το είχαμε πράξει διότι καταδιωκόμασταν και δεν μπορούσαμε να συναντηθούμε, αλλά σκοπεύουμε να καταθέσουμε ένα αίτημα προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε το ίδιο στέλεχος, το οποίο είχε φυλακισθεί στην Τυνησία από το 1990 έως το 2004 επί καθεστώτος Μπεν Άλι.

«Εάν η δημοκρατία αποκατασταθεί θα είμαστε ένα πολιτικό κόμμα όπως και τα υπόλοιπα, και θα ασκήσουμε τα καθήκοντα και τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Εν’νάχντα στο Παρίσι δήλωσε σήμερα το πρωί πως το κίνημα «δεν πρόκειται να έχει υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές», που προβλέπεται να διεξαχθούν σε έξι μήνες στην Τυνησία, αλλά επιδιώκει να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές, εκτιμώντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική μετάβαση χωρίς το Εν’νάχντα».