Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας συμβούλευσε τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, όπως αναφέρεται στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει αιφνιδιαστική κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κάτι που θα προκαλούσε σημαντική δυσκολία στην αναχώρηση από αυτές τις χώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οποιαδήποτε κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς περιορισμούς στα αεροπορικά δρομολόγια και αδυναμία να περάσει κανείς από χερσαίες συνοριακές διαβάσεις», πρόσθεσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με Αμερικανικά δημοσιεύματα και αξιωματούχων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναφέρεται ότι επίκεινται ιρανική επίθεση στο βόρειο και νότιο Ισραήλ. Ο IDF είναι σε κατάσταση συναγερμού, γιατί είναι διασκορπισμένος, αφού πολεμάει στη Γάζα, είναι σε επιφυλακή στο βορά λόγω αψιμαχιών με τη Χεζμπολάχ, ενώ αναχαιτίζει επιθέσεις των Χούθι στα νότια σύνορα.