Την παραίτηση του υπέβαλε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι, τόσο λόγω ασυμβίβαστου, όσο και γιατί ερευνάται για συμμετοχή σε υπόθεση πλαστογραφίας πίνακα.

Συγκεκριμένα, ο Σγκάρμπι είχε απασχολήσει την ιταλική επικαιρότητα λόγω του ότι παρουσίασε σεμινάρια και έκανε μαθήματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός Πολιτισμού.

Η ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ ερευνά την όλη υπόθεση και ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τη δράση του υφυπουργού του.

Παράλληλα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο γνωστός τεχνοκριτικός ευθύνεται και για υπόθεση πλαστογραφίας του πίνακα του δέκατου εβδόμου αιώνα «η Σύλληψη του Αγίου Πέτρου», ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του.

«Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε ο Βιτόριο Σγκάρμπι από το Μιλάνο.

«Όργανο γνώσης το ανδρικό μόριο»

Σημειώνεται, ότι πριν από μήνες ο Σγκάρμπι είχε μιλήσει σε εκδήλωση και αναφέρει πως «το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα».

Επίσης, είχε υποστηρίξει στην ίδια εκδήλωση πως κοιμήθηκε με περισσότερες από 1.500 γυναίκες, αναφέροντας ότι «δεν έχω όργανο μέτρησης οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες».