Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εξευρεθεί λύση του κυπριακού το ταχύτερο δυνατό, η οποία να είναι αποδεκτή από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στον κατεχόμενο τομέα της Λευκωσίας, όπου ο Ντερβίς Έρογλου παρέθεσε δείπνο στον ίδιο και στη σύζυγό του, είπε ότι τόνισε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη την ανάγκη για ταχεία λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας για ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι το κόμμα του θα δώσει πλήρη υποστήριξη στην προσπάθεια για λύση.

«Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος κανενός», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Τόνισε επίσης ότι η λύση πρέπει να βρίσκεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου πρέπει να αποτελεί τη μέριμνα όλων.

Από την πλευρά του ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να εξευρεθεί συνολική λύση στο Κυπριακό, η οποία να είναι βιώσιμη και να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Είπε επίσης ότι έλαβε πρόσκληση από το ζεύγος Αναστασιάδη και σύντομα θα το επισκεφθεί στο σπίτι τους στη Λεμεσό.