Η τελευταία τάση περιποίησης του δέρματος που αξίζει να δοκιμάσετε ονομάζεται skin cycling και στον πυρήνα της σας βοηθάει να αξιοποιήσετε περισσότερο τη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με το να είστε αυστηρές ως προς το πώς και πότε χρησιμοποιείτε ορισμένα προϊόντα.

Τι είναι το skin cycling

Περιποίηση προσώπου

Η Dr. Whitney Bowe, δερματολόγος και ιδρύτρια του Dr. Whitney Bowe Beauty εξηγεί στο Popsugar ότι το skin cycling μεταφέρει τη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας «στο επόμενο επίπεδο» για να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με το να είστε στρατηγικοί και σκόπιμοι σχετικά με το ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε και πότε.

«Πρόκειται για μια απλή αλλά απίστευτα αποτελεσματική ανατροπή στη φροντίδα του δέρματος που έχει τεράστια επιτυχία για τους ασθενείς μου και πλέον για χιλιάδες οπαδούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», λέει. «Σας επιτρέπει να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από τα ισχυρά ενεργά συστατικά, χωρίς τα μειονεκτήματα, [όπως] ο ερεθισμός και η ευαισθησία».

Πώς γίνεται το skin cycling

Νύχτα 1: Απολέπιση

Απολέπιση προσώπου

Την πρώτη νύχτα, κάνετε απολέπιση. «Επιλέγω χημικά προϊόντα απολέπισης αντί για σκληρά φυσικά scrubs», λέει η Dr. Bowe. «Αυτός ο τύπος απολέπισης δίνει στο δέρμα σας μια άμεση λάμψη, αλλά σας προετοιμάζει, επίσης, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δεύτερη νύχτα». Τα εξαιρετικά συστατικά χημικής απολέπισης περιλαμβάνουν τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) και τα βήτα υδροξυοξέα (BHAs).

Νύχτα 2: Ρετινόλη

Ρετινόλη

Την επόμενη νύχτα, χρησιμοποιήστε ρετινόλη. «Τα ρετινοειδή είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα ανακύκλωσης της επιδερμίδας σας», λέει η Dr. Bowe. «Ωστόσο, αν προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά ή αν τα συνδυάσετε με άλλα δυνητικά ερεθιστικά συστατικά, καταλήγετε σε φλεγμονή αντί για αποτελέσματα». Εξαιτίας αυτού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη μόνη της ως το μοναδικό συστατικό απολέπισης ή επιφανειακής ανανέωσης στη ρουτίνα σας

Νύχτες 3 και 4: Αποκατάσταση

Υαλουρονικό οξύ

Οι νύχτες τρία και τέσσερα είναι όλες για να αφήσετε το δέρμα σας να ξεκουραστεί, κάτι που είναι σημαντικό για την προστασία του φραγμού υγρασίας. «Κρατήστε μακριά τα οξέα απολέπισης και τα ρετινοειδή και δώστε στο δέρμα σας την ευκαιρία να ανακάμψει», λέει η Dr. Bowe. «Τις νύχτες ανάκαμψης, θέλετε να επικεντρωθείτε στη θρέψη του μικροβιώματος του δέρματός σας και στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, οπότε σκεφτείτε την ενυδάτωση και την υγρασία». Η χρήση συστατικών όπως το υαλουρονικό οξύ, τα κεραμίδια και η γλυκερίνη στις νύχτες αποκατάστασης είναι η καλύτερη.

Πόσο γρήγορα λειτουργεί το skin cycling

Σύμφωνα με την Dr. Bowe, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα στο δέρμα σας μετά από μόλις οκτώ ημέρες, δηλαδή δύο πλήρεις κύκλους. «Μπορείτε να περιμένετε να δείτε μια πιο υγιή λάμψη και μια συνολική ακτινοβολία στο δέρμα σας», λέει. «Το δέρμα θα πρέπει συνολικά να φαίνεται και να αισθάνεται πιο ενυδατωμένο και να είναι πιο απαλό στην αφή». Όσο περισσότερο διαρκεί ο κύκλος του δέρματος, τόσο μεγαλύτερη διαφορά θα παρατηρήσετε στην επιδερμίδα σας.