Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό αυτήν την στιγμή, μετά τον δύσκολο χειμώνα που περάσαμε στα σπίτια μας, από μια μικρή απόδραση με θαλασσινή αύρα. Στην Εύβοια βρίσκει κανείς πραγματικούς προορισμούς- έκπληξη, οι οποίοι συνδυάζουν τη νησιωτική αύρα με την σχετικά κοντινή απόσταση από την Αττική.

Μαρμάρι

Το Μαρμάρι, συναντάται στη Νότια Εύβοια, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ραφήνα. Το ήσυχο ψαροχώρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως από την Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου με την χαρακτηριστική χρυσαφένια αμμόγλωσσα. Πρόκειται για μια ονειρική ακρογιαλιά, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του windserfing ή kitesurfing.

Επίσης, πλεονέκτημα για το Μαρμάρι αποτελεί και το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως «Καραϊβική» της Ελλάδας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Μαρμάρι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του με τους 10 καλύτερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα στον κόσμο.

Λίμνη, Εύβοια

Αιγιοπελαγίτικος αέρας φυσά στη Λίμνη, στη Βόρεια Εύβοια, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας έχουν αιγιοπελαγίτικη καταγωγή, καθώς κατά τον 16ο αιώνα πολλοί καπατεναίοι των νησιών του Αιγαίου μετοίκησαν στην περιοχή.

Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, μοιάζει να «αγναντεύει» τον απάνεμο κόλπο, απολαμβάνοντας θέα που πολλές φορές φτάνει μέχρι και τις κοντινές ακτές της Στερεάς Ελλάδας. Τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές και την νεοκλασική αρχιτεκτονική βαμμένα σε έντονα χρώματα, τα στενά δρομάκια και το πράσινο από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού, που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, στα χαρακτηριστικά στοιχεία του χωριού που το κάνουν μοναδικό.

Η «καρδιά» της Λίμνης, ωστόσο, χτυπά στο παραλιακό της μέτωπο με τα ουζερί και τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες με θέα τόσο στα γαλαζοπράσινα νερά του Ευβοϊκού, όσο και στην καταπράσινη πλαγιά του χωριού.