Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες απέχει δύο χιλιόμετρα από τον οικισμό των Χανιών και 27 χλμ. από το Βόλο. Αναπτύσσεται στο όρος Πήλιο σε υψόμετρο 1471 μέτρων, υψόμετρο το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο, προσδίδοντάς του ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους και το κλίμα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου το 1967, οπότε και λειτούργησε ο πρώτος εναέριος αναβατήρας. Από το 1997 φορέας διαχείρισής του είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία Μαγνησίας.

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σκι στις 5 πίστες, συνολικού μήκους 15 χλμ, εκ των οποίων οι 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων είναι εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας και η 1 πίστα δρόμου αντοχής, μήκους 5 χλμ. είναι μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον, καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο.

Το Χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις -πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και φυσικά ιατρείο.

Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους.

Μην παραλείψετε μια βόλτα στον μικρό οικισμό, Χάνια, σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Πηλίου. Χτισμένα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, περικυκλωμένα από δάση οξιάς και καστανιάς, μονάχα 2 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο, αποτελούν ιδανικό ορμητήριο για τις χειμερινές σας διακοπές.

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στο Χιονοδρομικό κέντρο Χανίων και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr.

Hotel Tasia

Από: 29 ευρώ

Το Χάνι του Κοκκίνη

Από: 29 ευρώ

Manthos Hotel

Από: 100 ευρώ