Ένας από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας, η γνωστή και ως
«Μικρή Ελβετία», λίμνη Πλαστήρα, περιβάλλεται από ένα φυσικό σκηνικό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, επιφυλάσσοντας αμέτρητες εκπλήξεις στους επισκέπτες της.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας και βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης, στο Νομό Καρδίτσας. Η λίμνη δημιουργήθηκε στην τοποθεσία, όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός, περνούσε για να συναντήσει τον Αχελώο,

Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό και η ιδέα για την κατασκευή της ανήκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, απ’ όπου πήρε και το όνομα της.

Να σημειωθεί ότι πριν την κατασκευή της λίμνης, υπήρχε στο οροπέδιο αεροδρόμιο, όπου προσγειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο συμμαχικό αεροπλάνο.

Η λίμνη περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χλμ, μέγιστο πλάτος 4 χλμ, η συνολική της επιφάνεια είναι 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο βάθος της είναι γύρω στα 60 μέτρα.

Το νερό της χρησιμοποιείται για άρδευση και ηλεκτροπαραγωγή, καθώς εκεί κοντά, στο χωριό Μητρόπολη, βρίσκεται και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Η περιοχή της Λίμνης είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου Natura 2000 με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας στο πλαίσιο του δικτύου.

Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου καθώς διαθέτει εκτός από ονειρική ομορφιά πλήθος εντυπωσιακών αξιοθέατων.

Στην περιοχή θα βρείτε θρησκευτικά μνημεία με μεγάλο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μοναστήρια, μουσεία, το φράγμα, το βοτανικό κήπο, το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, τοξωτά γεφύρια και σπήλαια, καθώς και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα που κόβουν την ανάσα.

Παράλληλα, περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά, χτισμένα σε παραμυθένια τοπία. Κάποια από αυτά είναι πολύ τουριστικά ενώ κάποια άλλα σχεδόν άγνωστα και έρημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε ένα έχει τις δικές του ομορφιές και τα ιδιαίτερα μυστικά του να αποκαλύψει.

Επισκεφθείτε τα πλέον τουριστικά Νεοχώρι και Καλύβια Πεζούλας για να διασκεδάσετε και για τα πολύ όμορφα καταλύματα που διαθέτουν και ζήστε το ρομαντισμό στην Καστανιά και την Πεζούλα. Κάντε αεραθλήματα στον Ελληνόπυργο και απολαύστε φρεσκότατες πέστροφες στον Μπελοκομίτη. Δείτε την ανατολή από τη Νεράιδα και εκστασιαστείτε από τη θέα του θεσσαλικού κάμπου από το Μοσχάτο.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένα με τη φύση εξερευνώντας το εντυπωσιακό τοπίο της λίμνης μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων όπως canoe-kayak, θαλάσσιο ποδήλατο και βόλτα με μια παραδοσιακή πιρόγα.

Που να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στη Λίμνη Πλαστήρα και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Ξενοδοχείο Τιτάγιον
Από: 68 € 

Kazarma Lake Resort & Spa
Από: 133 €

Nevros
Από: 58 €

Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Κατσαρός
Από: 40 €

Silva Suites Μούσες

Από: 75 €