Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 11: Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης και έγινε μια ενιαία πόλη, που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση στις 17 Νοεμβρίου 1873 της Buda (Βούδα), Óbuda (Όμπουντα, παλαιά Βούδα) και Pest (Πέστη).

Οι δυο πόλεις, ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες, με την Βούδα να είναι χτισμένη σε λόφους και τη Πέστη σε ένα επίπεδο σημείο στις όχθες του Δούναβη.

Συνδυάζοντας αρχιτεκτονικά στοιχεία μπαρόκ, αρ νουβό και νεοκλασικά το μαγευτικό σκηνικό της πόλης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει κάνει διάσημη την πόλη είναι τα ιαματικά της λουτρά, που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης στους επισκέπτες.

Περπατήστε στην πόλη και επισκεφθείτε τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Αν μάλιστα είστε αρκετά τολμηροί, ώστε να ανεβείτε τα 302 σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την εντυπωσιακή θέα της πόλης.

Στην κορυφή του λόφου της Βούδας δεσπόζει το κάστρο και το σύμπλεγμα των κτηρίων του παλατιού, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που είναι εύκολα ορατό από όλη την πόλη.

Η περιοχή, που βρίσκεται το κάστρο Varnegyed είναι ιδανική για ρομαντικές βόλτες, με τα μεσαιωνικά κτίρια, τις εκκλησίες και τα καλντερίμια της.

Πιείτε τον καφέ σας στο ιστορικό καφέ Ruszwurm και δοκιμάστε την διάσημη ουγγαρέζικη τούρτα Dobos.

Δείτε ακόμα την Γέφυρα των Αλυσίδων, την πρώτη γέφυρα που ένωσε οριστικά την Βούδα με την Πέστη και στη συνέχεια περιηγηθείτε στα παλαιοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία στις όχθες του ποταμού.

Αξίζει να δείτε την Όπερα της Βουδαπέστης, χτισμένη το 1880, που είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο έγκυρα μουσικά ιδρύματα στην Ευρώπη και το κοινοβούλιο της πόλης, ένα θαυμάσιο παράδειγμα της νεο-γοτθικής αρχιτεκτονικής, το οποίο είναι πάνω από 100 ετών.

Η Πλατεία Ηρώων είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή πλατεία της πόλης, ενώ ο λόφος Gellert προσφέρει μερικές από τις καλύτερες πανοραμικές όψεις της Βουδαπέστης.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!