Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 33: Μπέρμιγχαμ, Αγγλία

Η πόλη του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε γνωστή ως το «θερμοκήπιο» της Βιομηχανικής Επανάστασης στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι κάτοικοι του Μπέρμιγχαμ αποκαλούνται «Brummies», καθώς συχνά η ίδια η πόλη αποκαλείται με το λαϊκό προσωνύμιο «Brum».

Το Μπέρμιγχαμ έχει ιστορία μιας χιλιετίας και αρχικά υπήρξε ρωμαϊκή επαρχία με στρατιωτικές οδούς κι ένα μεγάλο φρούριο. Στις αρχές του Μεσαίωνα, το Μπέρμιγχαμ ήταν ένα μικρό αγγλοσαξονικό αγροτικό χωριό, ενώ τον 12ο αιώνα δόθηκε άδεια για τη δημιουργία κεντρικής αγοράς, στην περιοχή που με τον καιρό έγινε γνωστή ως Bull Ring, κι έτσι σύντομα εξελίχθηκε σε μια μικρή αλλά ανθηρή εμπορική πόλη.

Τον 16ο αιώνα, το Μπέρμιγχαμ αξιοποίησε τις πηγές σιδήρου και γαιάνθρακα με την ίδρυση μεταλλευτικών βιομηχανιών, ενώ τον 17ο αιώνα, η πόλη απέκτησε φήμη για την κατασκευή όπλων, με τα οποία εφοδίαζε τον στρατό του Όλιβερ Κρόμγουελ κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Στη Βιομηχανική Επανάσταση, από τα μέσα του 18ου αιώνα και μετά, το Μπέρμιγχαμ εξελίχτηκε σε σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, ενώ παράλληλα λέγεται ότι υπήρξε η γενέθλιος πόλη των πυρηνικών όπλων, καθώς μεγάλο τμήμα της έρευνας για πυρηνικό εξοπλισμό διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ κατά τη δεκαετία του ’40.

Τις τελευταίες δεκαετίες το Μπέρμιγχαμ άλλαξε πρόσωπο, καθώς στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκαν κι αναπαλαιώθηκαν δρόμοι, κτίρια και κανάλια, ενώ κατεδαφίστηκε και επανασχεδιάστηκε η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Bull Ring.

Η πόλη είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, που επιλέγεται συχνά από τους λάτρεις της καλής κουζίνας.

Οι επισκέπτες του θαυμάζουν την αρχιτεκτονική της πόλης, τα κύρια αξιοθέατα της οποίας είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Φιλίππου, η Γκαλερί Τέχνης του Μπέρμιγχαμ, το επιβλητικό δημαρχείο και η βιβλιοθήκη, αλλά και το Πάρκο Sutton.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!