Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 39: Βρότσλαβ, Πολωνία

Το Βρότσλαβ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας της Κάτω Σιλεσίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Όντερ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πολωνίας, σε απόσταση 60 χλμ από τα σύνορα της Τσεχίας και 130 χλμ από τα σύνορα της Γερμανίας.

Είναι το δεύτερο σε σημασία, μετά την πρωτεύουσα Βαρσοβία, οικονομικό κέντρο και διαθέτει αξιόλογη βιομηχανία, ενώ αποτελεί σπουδαίο συγκοινωνιακό κόμβο και είναι έδρα πολλών βιομηχανικών μονάδων.

Στην πόλη υπάρχουν αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα και πλήθος αρχιτεκτονικών μνημείων και έχει οροστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016 και πόλη υποδοχής των Παγκόσμιων Αγώνων, της Διεθνούς Ένωσης Παγκόσμιων Αθλημάτων (IWGA) που θα γίνουν το 2017.

Το Ostrów Tumski είναι το παλαιότερο τμήμα της πόλης του Βρότσλαβ. Στο παρελθόν ήταν ένα νησί, γνωστό για τον Καθεδρικό Ναό του, που χτίστηκε αρχικά στα μέσα του 10ου αιώνα.

Στην κεντρική πλατεία Rynek του 13ο αιώνα θα δείτε το Παλιό Δημαρχείο της πόλης και την εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ με τον εντυπωσιακό πύργο της, με ύψος 91,46 μέτρα, από το παρατηρητήριο του οποίου απολαμβάνει κάποιος την εντυπωσιακή θέα της πόλης.

Αξίζει να δείτε το Centennial Hall, που σχεδιάστηκε από τον Max Berg από το 1911 έως το 1913 και είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2006.

Επισκεφθείτε ακόμα το πάρκο Szczytnicki με τον ιαπωνικό κήπο, τον ζωολογικό κήπο της πόλης, που είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος στην Πολωνία, το Μουσείο της Πόλης και περιηγηθείτε ανάμεσα στα πολύχρωμα κτήρια και τις όμορφες πλατείες.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!