Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 46: Ομπάν, Σκωτία

Το Ομπάν είναι μια πόλη στα Highlands της Σκωτίας, διάσημο για το εξαιρετικό ουίσκι του.

Παρά το μικρό του μέγεθος, είναι η μεγαλύτερη πόλη μεταξύ Helensburgh και Fort William και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 25.000 άτομα.

Το Ομπάν είναι χτισμένο σε ένα όμορφο περιβάλλον στον κόλπο Firth of Lorn, ο σχηματισμός του οποίου μοιάζει με ένα σχεδόν τέλειο πέταλο, που προστατεύεται από το νησί της Kerrera. Στα βόρεια βρίσκεται το νησί Lismore και τα βουνά Morvern και Ardgour.

Η περιοχή όπου βρίσκεται τώρα Oban έχει χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο τουλάχιστον από τη μεσολιθική εποχή, όπως αποδεικνύεται από τα αρχαιολογικά κατάλοιπα των κατοίκων των σπηλαίων, που βρέθηκαν στην πόλη.

Ακριβώς έξω από την πόλη βρίσκεται το κάστρο Dunollie, σε μια τοποθεσία με θέα την κύρια είσοδο του κόλπου.

Η περιοχή γύρω από το Ομπάν είναι πλούσια σε αξιοθέατα για τους τουρίστες, οι οποίοι μαγεύονται από το εντυπωσιακό τοπίο της ακτής και τα βουνά με τις συναρπαστικές ιστορίες των τοπικών κάστρων και των αρχαίων θρησκευτικών μνημείων.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες που επιλέγουν το Ομπάν μπορούν να απολαύσουν πολλέε δραστηριότητες, από scuba-diving και ιστιοπλοΐα, ως ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία.

Αξίζει να δείτε το κάστρο Dunstaffnage, τον Πύργο McCaig και τις εντυπωσιακές εκκλησίες της πόλης.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην
Airfasttickets!