Η μεγάλη ημέρα έφτασε. Ο ισχυρός άντρας της Apple, Τιμ Κουκ είναι κάτω από έντονη πίεση. Παρά το γεγονός ότι η μετοχή της εταιρείας έχει χτυπήσει ρεκόρ, όπως παρατηρήθηκε πρόσφατα, η Apple δεν έχει παρουσιάσει νέα κατηγορία προϊόντων από τότε που ο Στιβ Τζομπς, ο άνθρωπος που μας σύστησε στα iPod, iPad και iPhone, πέθανε πριν από περίπου τρία χρόνια.

Οι επενδυτές πάντως ελπίζουν ότι αυτό θα αλλάξει σήμερα, όταν η Apple αναμένεται όχι μόνο να ανακοινώσει δύο εκδόσεις ενός νέου, μεγαλύτερου iPhone, αλλά και να παρουσιάσει ένα wearable ρολόι.

Το μόνο μοναδικό στοιχείο που δόθηκε από τον τεχνολογικό κολοσσό, είναι η αινιγματική φράση που είναι γραμμένη στην πρόσκληση της παρουσίασης στο De Anza College campus, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια: «Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε περισσότερα» – αλλά χάρη στις διαρροές και πολλές εικασίες, η φήμες διέρρευσαν προς τέρψιν του αδηφάγου και ανυπόμονου κοινού. .

Όλα τα σημάδια δείχνουν η Apple αυτή τη φορά είναι αποφασισμένη να ανακτήσει την προσοχή των πρώην πελατών της οι οποίοι έχουν «παρασυρθεί» προς μεγαλύτερες συσκευές Android κατά τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι βέβαια δεν πρόκειται να είναι εύκολο να επιτευχθεί. Για να τραβήξει μακριά τους πιστούς των Android, η Apple θα πρέπει να κάνει την Samsung, την ηγέτιδα στις Android συσκευές, να φαίνεται ξεπερασμένη – και γι αυτό πρέπει να εκπλήξει όλο και περισσότερους κατάκοπος καταναλωτές.

Για τους παραπάνω λόγους, πολλοί προβλέπουν πως ο CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ θα ανακοινώσει τελικά το iWatch. Αν και κανείς δεν είναι σίγουρος για το όνομα που θα δώσει η Apple στο πολυναμενόμενο «έξυπνο» ρολόι της, πιστεύεται ότι αυτή τη φορά οι φήμες δεν θα διαψευστούν (όπως είχε γίνει στο WWDC 2014, τον Ιούνιο) και η εταιρεία θα παρουσιάσει το ρολόι για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά.

Απ’ όσα έχουν διαρρεύσει, πιστεύεται πως η συσκευή θα διαθέτει αισθητήρες που θα αξιοποιούνται σε προγράμματα άσκησης, αισθητήρα καρδιακών παλμών και NFC.

Φυσικά μεγάλος «πρωταγωνιστής» της παρουσίασης αναμένεται να είναι το iPhone 6, μιας και η Apple συνηθίζει να μας δείχνει τις νεότερες γενιές του δημοφιλούς smartphone αυτή την εποχή του χρόνου.

Οι πληροφορίες που έρχονται τόσο από εξειδικευμένους αναλυτές, όσο και φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θέλουν την Apple να ετοιμάζει δύο εκδόσεις του iPhone 6: Μία με οθόνη 4,7 ιντσών και μία με οθόνη 5,5 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις, η συσκευή θα είναι εμφανώς μεγαλύτερη από αυτή που αντικαθιστά, μιας και το iPhone 5S διέθετε οθόνη 4 ιντσών.

– Το newsbeast.gr θα καλύψει εκτενώς το μεγάλο γεγονός της Apple με άμεση ενημέρωση για το iPhone 6 αλλά και όλα τα νέα του τεχνολογικού κολοσσού.