Το σενάριο για συμφωνία μεταξύ Intel και Apple, ίσως είναι πιο κοντά από ότι νομίζαμε, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία αναφορά του πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη αναφορά, τα στελέχη των δύο εταιριών είχαν συναντηθεί κατά το περασμένο έτος για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Η συμφωνία δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, αλλά έχει να κάνει με την παραγωγή επεξεργαστών στα πρότυπα της Apple, από την Intel. Είναι γνωστό πως η Apple θα ήθελε να σταματήσει τη σχέση εξάρτησης από τον άμεσο ανταγωνιστή της, τη Samsung, η οποία μέχρι στιγμής τροφοδοτεί την αμερικανική εταιρία με τα chips της σειράς Α, που συναντά κανείς στο iPhone αλλά και το iPad.

Αυτή τη στιγμή, η Intel φαντάζει ως η καλύτερη δυνατή επιλογή για τη Apple, αφού έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί τόσο σε θέματα αξιοπιστίας και επιδόσεων όσο και σε θέματα ανταπόκρισης στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις παραγωγής.

Επίσης και η Intel βλέπει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μία τέτοια προοπτική, καθώς μία γραμμή παραγωγής επεξεργαστών για Apple συσκευές, θα έδινε μεγάλη τόνωση στα κέρδη της εταιρίας. Από την άλλη πλευρά βέβαια, ίσως αποτελέσει εμπόδιο στην προώθηση των επεξεργαστών Atom και των υπόλοιπων x86 επεξεργαστών σε κινητές συσκευές.

Μένει να δούμε στο μέλλον αν τελικά οι δύο εταιρίες συμφωνήσουν να συνεργαστούν και κατά πόσο αυτή η συνεργασία θα αποδειχθεί κερδοφόρα.