Βλέποντας τη συνεχόμενη μείωση στις πωλήσεις των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Intel, αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξη μητρικών πλακετών για αυτούς, με στόχο την σταδιακή αποχώρησή της από το συγκεκριμένο χώρο, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρία, δεν υπάρχουν σχέδια για εγκατάλειψη της συγκεκριμένης αγοράς, καθώς σκοπεύει, προς το παρόν τουλάχιστον, να συνεχίσει την παραγωγή επεξεργαστών, με φήμες να υποστηρίζουν πως στο μέλλον, και οι επεξεργαστές θα είναι ενσωματωμένοι στις μητρικές πλακέτες.

Η συγκεκριμένη κίνηση, αν επαληθευτεί, θα απογοητεύσει όσους θέλουν να δημιουργήσουν έναν υπολογιστή κομμάτι-κομμάτι, καθώς και αυτούς που θα θελήσουν να κάνουν κάποια αναβάθμιση στο σύστημά τους.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πολλές αξιόλογες επιλογές για όσους θέλουν να συνθέσουν έναν υπολογιστή. Με την Intel όμως να πιστεύει πως, η κατασκευή μητρικών πλακετών για σταθερούς υπολογιστές, δεν θα αποτελεί βιώσιμη επένδυση, μένει να δούμε για πόσο καιρό ακόμα οι υπόλοιποι κατασκευαστές, όπως η Asus, η MSI και η Gigabyte, θα συνεχίσουν να παράγουν τέτοια εξαρτήματα.