Οι κυβερνοεπιθέσεις σε ζωντανό χρόνο

Εφαρμογή απεικονίζει σε παγκόσμιο χάρτη τις επιθέσεις που καταγράφονται κάθε στιγμή


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
12:18
01/10/2012
Οι κυβερνοεπιθέσεις σε ζωντανό χρόνο
4
loading

Πλήθος επιθέσεων σε υπολογιστές σημειώνονται κάθε ώρα της ημέρας. Αν και γνωρίζουμε τη μεγάλη συχνότητα που παρουσιάζουν, ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε σε πραγματικό χρόνο πού εκδηλώνονται οι επιθέσεις.

Τη δυνατότητα αυτή μας δίνει το Honeynet Project. Στόχος είναι η έρευνα των τελευταίων επιθέσεων καθώς και η ανάπτυξη εργαλείων ασφαλείας ανοιχτού κώδικα για την προστασία στο διαδίκτυο.

Η οργάνωση έχει δημιουργήσει το «HoneyMap». Πρόκειται για έναν παγκόσμιο χάρτη που σε πραγματικό χρόνο της επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα και καταγράφονται από τα honeypots. Μπορείτε να τον δείτε στη διεύθυνση map.honeycloud.net

Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται οι επιθέσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή σε υπολογιστές. Οι κίτρινες κουκίδες είναι τα συστήματα honeypot που καταγράφουν τις επιθέσεις. Τέλος, στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει ένα μαύρο πλαίσιο στο οποίο αναγράφεται η προέλευση της επίθεσης.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις που απεικονίζονται προέρχονται από μέλη του δικτύου του Honeynet Project που επιλέγουν να δημοσιοποιήσουν τις επιθέσεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται από όλους. Έτσι, οι επιθέσεις που φαίνονται δεν είναι όλες όσες γίνονται τη στιγμή αυτή, ενώ βλέπουμε πολλές να είναι στην Ευρώπη.

Ο χάρτης όμως αποτελεί ενδεικτικό της μεγάλης συχνότητας επιθέσεων που σημειώνονται καθημερινά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Dimitris Christou

  Πρέπει να τον προτείνουμε για υπουργό οικονομικών αφού ξέρει καλή προπαίδεια.

 2. avatar 3X6=18

  ΤΗ ΕΠΙΘΈΣΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΈΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ ΣΎΜΠΑΝΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ ΓΗ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΆΤΟΡΑΣ ΒΆΡΗ ΤΟ ΣΦΥΡΉ ...ΣΦΥΡΗΛΆΤΗΣΗ ΚΆΝΗ ΓΙΑ ΞΎΠΝΗΜΑ ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ

  1. avatar realistis

   Και οχι μονο φιλε μου..χαχα

   1. avatar Oudeteros

    Είσαι ένας λόγος για να μπαίνω newsbeast !
    Δώστε του ένα τίτλο,sir 3 x 6 = 18

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει