Πολλά έχουν αλλάξει στις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου από πέρσι, τουλάχιστον όσον αφορά τις προτιμήσεις τους στους browsers. Η εταιρεία μετρήσεων StatCounter δημοσίευσε μηνιαία στατιστικά χρήσης των δημοφιλέστερων browser τα οποία σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν.

Φέτος τον Ιούλιο λοιπόν ο Chrome βρέθηκε πρώτος με ποσοστό 33.81% σημειώνοντας αύξηση περίπου 10% από πέρσι όπου βρισκόταν στην τρίτη θέση. Είναι ο τρίτος στη σειρά μήνας όπου ο browser της Google απολαμβάνει την πρωτιά και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα χάσει την θέση του.

Όσο περίεργο και να μας φαίνεται τώρα, τον Ιούλιο του 2011 στην κορυφή βρισκόταν ο Internet Explorer με ποσοστό άνω του 40%! Ο ΙΕ φέτος έπεσε στην δεύτερη θέση με 32.04%, λίγο πιο κάτω από τον Chrome.

Ο Firefox με το αποθαρρυντικό ποσοστό του 23.73% εξακολουθεί να σημειώνει πτωτική πορεία από τον Νοέμβρη του 2011 όπου έχασε την δεύτερη θέση. Ελαφρώς ανεβασμένος εμφανίζεται ο Safari, αν και τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα του 10%, ενώ ο Opera βρίσκεται «στον πάτο» με ποσοστό μόλις 1.72%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.