Το Xbox και η Nike συνεργάζονται με μια μέθοδο άσκησης στο σπίτι, αποκαλύπτοντας το «Nike+ Kinect Training» αποκλειστικά στο Kinect για Xbox 360. Με τους γυμναστές της Nike οι οποίοι συνεργάζονται με κορυφαίους αθλητές της εταιρίας, το «Nike+ Kinect Training» είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων βασισμένο στην fitness ελίτ της Nike, σχεδιασμένο να βοηθάει όσους αθλούνται να επιτυγχάνουν τις δυνατότητες τους από το σπίτι τους.

Όποιος και να είναι ο στόχος εκγύμνασης, το «Nike+ Kinect Training» προσφέρει όλα τα εργαλεία για να επιτύχεις. Μέσω της μαγείας του Kinect, οι personal trainers με την εμπειρία τους μπορούν να δουν τις κινήσεις, να αξιολογήσουν τη φυσική δύναμη και δούνε το πόσο αθλητικός είσαι, να εστιάσουν σε περιοχές που χρειάζονται βελτίωση και να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο πλάνο ασκήσεων για να σε βοηθήσουν να φτάσεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με συμβουλές σε πραγματικό χρόνο για να είναι σίγουρο ότι οι θέσεις και οι κινήσεις είναι σωστές, το εξατομικευμένο πρόγραμμα του «Nike+ Kinect Training» εξελίσσεται όσο το χρησιμοποιείτε, βοηθώντας να γίνετε περισσότερο fit, γρήγοροι και δυνατοί.

«Συνδυάζοντας τη γνώση και την εμπειρία της Nike με σπουδαίους αθλητές και τη δυναμική τεχνολογία του Kinect, έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα personal training όπως κανένα άλλο», δήλωσε ο Yusuf Mehdi, corporate vice president of Marketing and Strategy του Interactive Entertainment Business της Microsoft. «Το Kinect γίνεται το μάτι για τους γυμναστές του ‘Nike+ Kinect Training’, φέρνοντας ένα νέο επίπεδο συσχέτισης και προσωποποίησης με το πρόγραμμα, όπου δύσκολα διακρίνει κανείς τα όρια μεταξύ των ασκήσεων με τον personal trainer και του παιχνιδιού».