Με τα MP3s να κυριαρχούν στη μουσική βιομηχανία και τα CD’s να αποτελούν σχεδόν παρελθόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που έχετε ακόμα στη συλλογή σας κάποιους δίσκους, αυτοί θα βρίσκονται σε κάποια γωνιά του σπιτιού και θα σκονίζονται.

Αυτό ωστόσο δεν ισχύει για τον Paul Cocksedge, λάτρη του βινυλίου που αποφάσισε να αξιοποιήσει τους παλιούς του δίσκους μετατρέποντας τους σε ηχεία για έξυπνα κινητά όπως για παράδειγμα το iPhone.

Η τεχνική του Cocksedge είναι απλή. Ζεσταίνει τους δίσκους μέχρι σε σημείο που μαλακώνουν και στη συνέχεια τους δίνει το σχήμα που χρειάζεται για να ενισχύεται η ένταση του ήχου.

Ο Cocksedge δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για τη δημιουργία του καθώς όπως ισχυρίζεται με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να εξοικονομήσει ενέργεια καθώς δεν χρειάζεται ρεύμα για να συνδεθούν τα ηχεία στην πρίζα.

Σκοπεύει μάλιστα να αξιοποιήσει το ταλέντο του στο Design Festival του Λονδίνου όπου με 25 λίρες, όποιος επιθυμεί μπορεί να μεταμορφώσει τους δίσκους που διατηρεί σε αχρηστία σε μοντέρνα ηχεία.