Μία από τις πιο χαρακτηριστικές sci-fi εικόνες είναι αυτή της μηχανής lightcycle από τις ταινίες Tron. Ειδικά μετά τον περσινό θρίαμβο του Tron: Legacy, το ψηφιακό αυτό όχημα με τον άκρως φουτουριστικό σχεδιασμό έκανε πολλούς λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας να ονειρεύονται πως κάποια στιγμή θα καβαλήσουν ένα τέτοιο όχημα.

Τα μέλη του συνεργείου κατασκευής μοτοσικλετών, Parker Brothers Choppers, ανήκουν σίγουρα σ’ αυτούς τους πολλούς. Κατάφεραν να μεταφέρουν την εικονική πραγματικότητα στην δική μας πραγματικότητα κατασκευάζοντας ένα πιστό αντίγραφο του lightcycle.

Χρησιμοποιώντας λάστιχα φορτηγού, τα οποία επεξεργάστηκαν λεπτομερώς, κατάφεραν να φτιάξουν το σχήμα των τροχών της μηχανής έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κανονικής ασφάλτου.

Πάνω τους, προσέθεσαν λωρίδες από ένα ειδικό φωσφορίζον υλικό, το οποίο, όταν νυχτώνει, ολοκληρώνει την οπτική εμπειρία του lightcycle λάμποντας σε αυτό το γαλάζιο νέον χρώμα.

Οι γυαλιστερές επιφάνειες είναι δημιουργημένες από fiberglass, το οποίο όμως έχει ενισχυθεί με μεταλλικό περίβλημα για να στηρίζει αποτελεσματικά το βάρους 215 κιλών σώμα της μηχανής.

Ο κινητήρας του lightcycle είναι ένας Suzuki των 966 κυβικών με κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων. Επίσης, το ιδιαίτερο σχήμα της μηχανής απαιτούσε ενισχυμένες αναρτήσεις και στους δύο τροχούς.

«Η μηχανή μπορεί να φτάσει τα 190 χλμ/ώρα όμως εμείς δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμη σε τέτοιες ταχύτητες. Το δυσκολότερο μέρος της κατασκευής είναι να βρούμε τα υλικά που θα αναπαριστούν τα ψηφιακά γραφικά της ταινίας αποτελεσματικά», δηλώνει εκπρόσωπος της Parker Brothers Choppers και προσθέτει:

«Είναι αποστομωτικό και μόνο να κοιτάς αυτή τη μηχανή. Σίγουρα θα τραβάει την προσοχή αρκετών όταν κυκλοφορεί στον δρόμο».

Το concept επιστημονικής φαντασίας ολοκληρώνεται με την προσθήκη ενός iPad σε ειδική υποδοχή πάνω στη μηχανή, το οποίο θα μπορεί να «κατεβάζει» τα στατιστικά στοιχεία της μηχανής.

Η φανταστική αυτή μηχανή μπορεί να αποκτηθεί από τον οποιοδήποτε, όμως μόνο κατόπιν ειδικής παραγγελίας στο εν λόγω συνεργείο.

Δείτε το πραγματικό lightcycle: