Τέλος η ανωνυμία στα blogs!

Τι αλλαγές προανήγγειλε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
15:43
02/08/2011
Τέλος η ανωνυμία στα blogs!
7
loading

Το τέλος της ανωνυμίας των blogs και τη διεύρυνση των αδικημάτων για τα οποία οι Αρχές θα μπορούν να προχωρούν στην άρση του απορρήτου προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του «κουκουλοφόρους του διαδικτύου» όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των blogs και εξήγγειλε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου.

Τα μέλη της επιτροπής θα μελετήσουν σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση των επικοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι νομοθετικές αλλαγές δεν θα ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή της ελευθερίας της έκφρασης, αρχή που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι θα καταργηθεί το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμιζε το ατομικό δικαίωμα των δημοσίων συγκεντρώσεων.

Τέλος, πρότεινε ανοιχτό διάλογο με όλους τους συντελεστές της ενημέρωσης για τη θέσπιση κανόνων αυτοδέσμευσης και επαναπροσδιορισμού λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar wayra

  Γιατί κύριοι σας ενοχλεί η ανωνυμία?Αφού σε περίπτωση καταγγελίας γίνεται άρση απορρήτου,ποιο ακριβώς το πρόβλημά σας?Πολύ απλά,θέλουν να μας ελέγχουν όλους κι εσείς εκεί μαζί τους

 2. avatar NesteleNi

  να το κανετε κυριοι...

 3. avatar eltassos

  να απαγορευτει ομως και επεμβαση εισαγκελεα η αλλων αρχων η διωξης για οτι γραφεται επωνυμα....

  1. avatar fastheo

   Α, δηλαδή θέλεις να [...]  χωρίς να πληρώνεις...

 4. avatar greekpollsblog.blogspot.com/

  λάθος από κεκτημένη ταχύτητα: εκεί που λέω \"ανώνυμα\" βάλε \"επώνυμα\"....

 5. avatar greekpollsblog.blogspot.com/

  Εννοείται πως σ\'αυτή την περίπτωση ισχύει η άρση απορρήτου μετά από καταγγελία. Ισχύει εδώ και καιρό. Όχι όμως και να γίνουν τα blogs ανώνυμα επειδή κάποιους τους πονάει η αλήθεια!!!

 6. avatar greekpollsblog.blogspot.com/

  εσύ γιατί δεν σχολιάζεις με το κανονικό σου ονοματεπώνυμο και σχολιάζεις σαν \"billi1100\";;;;
  γιατί πολύ απλά σε συμφέρει κι εσένα η ανωνυμία....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει