Οι gamers μεγάλωσαν

Έφτασε τα 37 έτη ο μέσος gamer


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
0:28
09/06/2011
Οι gamers μεγάλωσαν
2
loading

Το στερεότυπο που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια περιγράφει τον μέσο gamer ως ένα αγόρι εφηβικής/μετεφηβικής ηλικίας, τα πράγματα όμως είναι πλέον εντελώς διαφορετικά. Μια έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδωσε κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο μέσος Αμερικανός gamer αυτή τη στιγμή είναι 37 ετών, ένα νούμερο πολύ μακριά από την εντύπωση που έχουν οι μη εξοικειωμένοι με το gaming. Να υπογραμμίσουμε ότι μιλάμε για το μέσο όρο, συνεπώς υπάρχουν πάρα πολλοί gamers πάνω από αυτή την ηλικία.

Ένα άλλο εύρημα αποκαλύπτει ότι ο μέσος όρος ηλικίας για τους αγοραστές video games είναι τα 41 έτη. Αυτό, βέβαια, δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό, καθώς πολλοί από τους αγοραστές μεγάλης ηλικίας είναι απλώς γονείς που παίρνουν games για τα παιδιά τους.

Είναι, επίσης, σαφές ότι το gaming δεν είναι πλέον ανδρική υπόθεση, καθώς το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται στο 42%.

Προφανώς, η έρευνα λαμβάνει υπ' όψιν και το ποσοστό όσων παίζουν casual games στο Internet μέσω web browser και/ή μικρών φορητών συσκευών, κάτι που αποδεικνύει ότι το κοινό του gaming έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια.

πηγή: epcmag

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Rosinante

    Είναι οι gamers της προηγούμενης έρευνας που έχουν μεγαλώσει

  2. avatar Stilitis

    Παλαιότερα που έπαιζα MMORPGs , είχα συναντήσει αρκετους άνω των 40 ετών (πολλοί είχαν και παιδια με τα οποία έπαιζαν μαζί). Ένας ήταν και 60 ετών... Τι έγινε το κομπολόι-τσίπουρο-ψάρεμα ρε παιδιά; 😛 Φαντάζομαι σκηνικά... ο γονιός να τιμωρεί το παιδί του γιατί τον κέρδισε σε duel ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει