Η μεγαλύτερη έκθεση video games διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στον πολυχώρο «Μύλος». Διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, που «υπακούουν» στην εντολή του παίκτη από απόσταση, άλλα που αναγνωρίζουν τις εντολές με το ηλεκτρονικό τους «μάτι» και τρισδιάστατες οθόνες, χωρίς ειδικά γυαλιά, είναι ορισμένες μόνο από τις πλέον σύγχρονες εκδοχές των νέων βιντεοπαιχνιδιών.

Οι επισκέπτες του «Game World 2011» έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν και στο μέλλον των video games και της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, σε μια έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Στόχος της έκθεσης να μυήσει όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων, πάνω στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στον ψηφιακό κόσμο. Ανάλογες εκθέσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο εξωτερικό και απολαμβάνουν παγκόσμια αποδοχή, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες.

Σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Μύλου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και τα ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια, δηλαδή τους προγόνους των υπερσύχρονων σημερινών video games, όπως «Pong Bubbles», “Space Invaders και πολλά άλλα κλασικά του είδους, από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο. Τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν κόσμο λιγότερο ψηφιακό, ενώ οι μεγαλύτεροι θα «συναντηθούν» με τις καλύτερες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.

Η έκθεση λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από τις 17:00 έως τις 23:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 έως τις 23:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Με το εισιτήριο της εισόδου δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να παίξει δωρεάν και για όσο χρόνο επιθυμεί, ενώ ειδική προσφορά υπάρχει για το οικογενειακό εισιτήριο.