Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τη σέντρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-19, το βράδυ του Σαββάτου (11/05, 20:30), μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι δύο φιναλίστ πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση, με την οποία οι προπονητές των δύο φιναλίστ θα καταστρώσουν τα τελικά τους πλάνα.

Η προετοιμασία των τυπικά γηπεδούχων «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο όπου θα γίνει ο αγώνας, στο ΟΑΚΑ, υπό το βλέμμα και του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση. Το πρόγραμμα του Ραζβάν Λουτσέκσου περιλάμβανε πέρα από το απαραίτητο ζέσταμα, ασκήσεις τακτικής, οικογενειακό δίτερμα και έμφαση στις στατικές φάσεις.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ανακοίνωσε αποστολή, αλλά εκτός θα είναι δεδομένα οι Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο. Κατά τα άλλα, τα σχέδια ενδεκάδας φαίνεται ότι περιλαμβάνουν τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τον Μάτος δεξί μπακ, τον Γιαννούλη αριστερά στην άμυνα και τους Βαρέλα-Κρέσπο στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ακόμη δεν είναι γνωστό εάν παρτενέρ του Ολιβέιρα θα είναι ο Σάκχοφ ή ο Κάνιας, ενώ πίσω από τον Άκπομ μοιάζουν δεδομένοι οι Πέλκας και Μπίσεσβαρ, ενώ φαβορί δείχνει ο Λημνιός σε σχέση με τον Ζαμπά.

Η τυπικά φιλοξενούμενη Ένωση πραγματοποίησε την προπόνησή της στα Σπάτα, υπό το βλέμμα του διοικητικού της ηγέτη, Δημήτρη Μελισσανίδη. Και ο Μανόλο Χιμένεθ θα κάνει το πρωί του Σαββάτου γνωστές τις επιλογές του για τη 18άδα…

Η ενδεχόμενη ενδεκάδα που θα επιλέξει έχει ως εξής: ο Μπάρκας θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπακάκη (δεξιά), τον Χουλτ (αριστερά) και τους Οικονόμου-Τσιγκρίνσκι (στόπερ) να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Οι Σιμόες και Κρστίτσιτς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι δύο χαφ, με τους Μπακασέτα, Μάνταλο και Λιβάγια να αποτελούν την τριάδα που θα πλαισιώσει τον Πόνσε. Υπάρχει και πιθανότητα να είναι ο Μπογέ σε μια από τις θέσεις που διεκδικούν οι δύο διεθνείς Έλληνες μεσοεπιθετικοί, ενώ και ο Γαλανόπουλος συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες για τη μια εκ των δύο θέσεων στο κέντρο του γηπέδου. Πάντως, ο Ανδαλουσιανός είναι ένας τεχνικός που επιφυλάσσει εκπλήξεις και τίποτα δεν θα δημιουργήσει αίσθηση.

Τα ερωτήματα αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα απαντηθούν όλα σε λίγες ώρες, όπως το βασικότερο, ποιος θα κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν στην Ελλάδα.