Οι εμφανίσεις του Χάρι Μαγκουάιρ έχουν προκαλέσει πολλές φορές νεύρα και απογοήτευση στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και στον προπονητή Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος τελικά αποφάσισε να τού αφαιρέσει το περιβραχιόνιο, με τα ρεπορτάζ να λένε ότι το κλαμπ συζητάει ακόμη και την πώλησή του αν έρθει κάποια καλή πρόταση.

Ο διεθνής Άγγλος αμυντικός κόστισε πολλές δεκάδες εκατ. ευρώ στη Γιουνάιτεντ αλλά ποτέ δεν κατάφερε να δικαιολογήσει με την απόδοσή του τον ντόρο που είχε γίνει γύρω από το όνομά του. Ήταν εμφανές επομένως, από ένα σημείο κι έπειτα, ότι θα υπήρχαν εξελίξεις και αυτές ήρθαν τώρα με την απόφαση του Τεν Χαγκ να τού αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Απόφαση που δεν άρεσε και τόσο πολύ στον Μαγκουάιρ, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα μέσω του ακόλουθου μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter…

«Ύστερα από συζητήσεις με τον προπονητή σήμερα, με ενημέρωσε ότι αλλάζει αρχηγό. Μου παρουσίασε τους λόγους και ενώ είμαι προσωπικά εξαιρετικά απογοητευμένος, θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα κάθε φορά που φοράω τη φανέλα.

Οπότε, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη σπουδαία υποστήριξή τους, όσο φορούσα το περιβραχιόνιο.

Από την μέρα που ανέλαβα τον ρόλο του αρχηγού, πριν από 3,5 χρόνια, ήταν μεγάλο προνόμιο να ηγούμαι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μία από τις πιο περήφανες στιγμές της καριέρας μου μέχρι στιγμής. Είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές στο διασυλλογικό ποδόσφαιρο. Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να βοηθήσω τη Γιουνάιτεντ να είναι επιτυχημένη -εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που μου έδωσε πρώτος την ευθύνη κι εύχομαι όποιος την αναλάβει από εδώ και πέρα να έχει κάθε επιτυχία και θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου. Χάρι».