Γνωστές έγιναν οι πρώτες δύο ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «8» του Champions League και πρόκειται για τις Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ. Οι Γερμανοί διέλυσαν με 7-1 τη Σάλτσμπουργκ στη ρεβάνς του 1-1 στην Αυστρία έχοντας για πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι που έκανε χατ-τρικ μέσα σε 11 λεπτά, ενώ οι Άγγλοι ηττήθηκαν με 0-1 στο Άνφιλντ από την Ίντερ αλλά προκρίθηκαν επειδή στον πρώτο αγώνα είχαν επικρατήσει με 2-0 στο Μεάτσα.

Στο Μόναχο η Σάλτσμπουργκ ήθελε ένα θαύμα για να αποκλείσει τη Μπάγερν και ο Λεβαντόφσκι φρόντισε από νωρίς να της δείξει ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο: Πέναλτι στο 12′ για το 1-0, πέναλτι στο 21′ για το 2-0, πλασέ από κοντά στο 23′ για το 3-0! Ο Πολωνός φορ, ο οποίος για 7η σερί σεζόν ξεπερνάει τα 40 γκολ, έκανε χατ-τρικ μέσα σε 11 λεπτά και από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα για τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν έκοψαν ρυθμό: 4-0 ο Γκνάμπρι στο 31′, 5-0 ο Μίλερ στο 54′, 6-1 -αφού οι Αυστρακοί έβαλαν το γκολ της τιμής στο 70′ με τον Κίεργκαρντ- στο 83′ ξανά από τον Μίλερ, 7-1 στο 86′ από τον Σανέ.

Εύκολη πρόκριση στους «8», επομένως, για τη Μπάγερν, η οποία είναι και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Νίκη η Ίντερ, πρόκριση η Λίβερπουλ

Την ίδια ώρα, στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Ίντερ, την οποία είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο. Αποτέλεσμα που έκανε και τη διαφορά τελικά, αφού οι Ιταλοί επικράτησαν… μόνο με 1-0 τώρα. Ο Λαουτάρο στο 61′ με εκπληκτικό σουτ στο παραθυράκι του Άλισον ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τους κόκκινους, από την άλλη πλευρά, να έχουν τρία δοκάρια: Οριζόντιο στο 31′ σε κεφαλιά του Μάτιπ, κάθετα στο 52′ και στο 76′ σε πλασέ του Σαλάχ. Μικρό το κακό, πάντως, για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αφού έστω κι έτσι προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Όσο για αυτή του Σιμόνε Ιντσάγκι, πίστεψε στην ανατροπή μετά τη γκολάρα του Λαουτάρο, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Αλέξις Σάντσες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί οι ελπίδες έλαβαν τέλος.