Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας τους πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου του NBA τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/10), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φάνηκε πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησαν οι Μιλγουόκι Μπακς την περασμένη σεζόν.

Η ομάδα του ηττήθηκε με 114-103 τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/10) από τους Ντάλας Μάβερικς στο «Fiserv Forum» και έκλεισε την preseason με μια νίκη και τέσσερις ήττες. Ωστόσο, δεν είναι εποχή όπου τα αποτελέσματα των αγώνων μετράνε. Αντίθετα, έχουν σημασία οι εντυπώσεις κι ο «Greek Freak» τις έκλεψε με 26 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Από την ομάδα του απουσίαζαν πέντε παίκτες προεξάρχοντος του Κρις Μίντλετον ενός εκ των κορυφαίων του συγκροτήματος. Οι Μάβερικς, από τη μεριά τους, έπαιξαν χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς, τον Κρίσταπς Πορζίνγκις και τον Τιμ Χάρνταγουεϊ Jr., δηλαδή τους τρεις καλύτερους τους.

Λόγω των ελλείψεων ο Έλληνας σούπερ σταρ έπαιξε παραπάνω απ’ ότι συνηθίζεται στα τελευταία φιλικά. Το εντυπωσιακό δεν είναι πως έβαλε τόσους πολλούς πόντους σε τόσο μικρό διάστημα, αλλά το πως. Με 9/11 σουτ και 2/2 τρίποντα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο πρώτο μέρος έδειξε τις δεξιότητες του σουτ από την περιφέρεια, ενώ έκλεισε το ματς με 6/9 βολές. Είχε επίσης δέκα ριμπάουντ, δύο ασίστ κι ένα κλέψιμο στη διάρκεια των τριών περιόδων που αγωνίστηκε. Σημείωσε τους 20 πόντους του σε 16 λεπτά στο α’ μέρος με 8/9 σουτ! Δεν έλειψαν, δε, και τα highlights. Στο ματς συμμετείχαν κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (18′, 4 π., 2 ριμπ. και 3 ασ.) με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη (5′, 2 π.).

Στο μεταξύ, οι Μπακς συμφώνησαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Τζον Χορστ, ο οποίος θεωρείται πως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για ν’ ανανεώσει με τα «ελάφια» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς κι ο υπεύθυνος για την κατάρτιση του ρόστερ που έφτασε ως την κατάκτηση του τίτλου. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι Μπακς θα φορέσουν τα δαχτυλίδια τους και θα αποκαλύψουν το banner των πρωταθλητών. Ο Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος.