Η ολοκλήρωση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, για την επιστροφή του «Σοφού» στο μεγάλο λιμάνι ύστερα από 11 χρόνια, έχει αυτόματα σηματοδοτήσει μία σειρά από εξελίξεις πάνω στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και στον Ολυμπιακό δεν χάνουν την ευκαιρία να το αποδεικνύουν.

Μπορεί το ρόστερ των ερυθρολεύκων να μην χρειάζεται πληθώρα αλλαγών, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αν συμπληρωθούν τα σωστά κομμάτια στα κενά, «χτίζουν»- δίχως υπερβολή μια υπερομάδα. Δίχως χρονοτριβές και από τις πρώτες κουβέντες κιόλας, Ολυμπιακός και Ίβκοβιτς μίλησαν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, βαδίζοντας πλέον από κοινού.

Οι κινήσεις βέβαια για την απόσπαση της υπογραφής του Βασίλη Σπανούλη, σε έναν αν μη τι άλλο, πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, είχαν ξεκινήσει, με τον 67χρονο τεχνικό να ενημερώνεται κατευθείαν και να συμφωνεί. Γνωρίζει τον Έλληνα διεθνή γκαρντ, του αρέσει και τον θέλει στην ομάδα που θέλει να φτιάξει.
Με τον Λαρισαίο γκαρντ, μια και ο λόγος, η διάθεση για συμφωνία είναι δεδομένη, έχει βρεθεί και η χρυσή τομή στο οικονομικό και πλέον είναι θέμα χρόνου να επέλθει ο “γάμος”. Όσο κι αν προσπαθούσαν κάποιοι να πείσουν ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Παναθηναϊκός…

Τι γίνεται από κει και πέρα… Ο Τέρελ ΜακΙντάιρ απασχόλησε έντονα τον Ολυμπιακό, κατέθεσαν οι Πειραιώτες την πρότασή τους, βάζοντας δίπλα και την ετικέτα «σαφή και μη διαπραγματεύσιμη», περιμένοντας έτσι την απάντηση του Αμερικανού γκαρντ. Η ρήτρα στο συμβόλαιο του ΜακΙντάιρ με την Σιένα ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη, αλλά όλα η διαδικαστική διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει μία μέρα νωρίτερα, όπως τονίζονταν σχετικά από το περιβάλλον του παίκτη. Η Μάλαγα, έχοντας καταθέσει την καλύτερη πρόταση πρόβαλε το φαβορί για την απόκτησή του.

Στον Πειραιά φέρεται πως κοιτάνε εντόνως και στον συμπαίκτη του ΜακΙντάιρ στην Σιένα Ρομέιν Σάτο, ουσιαστικά για αντικαταστάτη του Τζος Τσίλντρες. Ο Αφρικανός φόργουορντ, κρίνεται και αυτός πολύπλοκή περίπτωση. Στην Ιταλία, από την στιγμή που αναχωρεί ο ΜακΙντάιρ, θέλουν να τον κρατήσουν, η Ρεάλ φέρεται πως έχει μπει γερά στο παιχνίδι της απόκτησής του, φημολογείται ότι αμέτοχη δεν θα μείνει και η Μπαρτσελόνα, ενώ -σαν απλή αναφορά-επί δύο καλοκαίρια ο Παναθηναϊκός του είχε καταθέσει πρόταση.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν παράλληλα, να ξεκαθαρίσει και το θέμα με τον Τζος Τσίλντρες, καθώς καλές οι προτάσεις που ακούγεται ότι έχει, αλλά αν δεν δουν συμβόλαιο… Ο Αμερικανός, μην λησμονεί κανείς, ότι δεσμεύει αφενός θέση στο ρόστερ, αφετέρου μεγάλο αριθμό χρημάτων (βάση του συμβολαίου του) τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους “ερυθρόλευκους” για την έλευση στο λιμάνι, αρκετά αξιόλογων παικτών.

Πηγή: gavros.gr