Από το καλοκαίρι του το Champions League αλλάζει μορφή, για να μετασχηματιστεί σε ένα πρωτάθλημα με τους «μεγάλους» της Ευρώπης. Το πλάνο περιλαμβάνει 36 ομάδες, με το νέο φορμάτ να «κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν.

Το τελευταίο εμπόδιο έμοιαζε να είναι η ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) με επικεφαλής τον μεγαλομέτοχο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υπέρμαχος της δημιουργίας κλειστής Λίγκας, την περίφημη ευρωπαϊκή Super League.

Ωστόσο, η πρόταση που κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες η UEFA, με αφετηρία τη 2024-25, βρίσκει σύμφωνη και την ECA. Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι που έλεγαν ότι στόχος των ισχυρών συλλόγων της γηραιάς ηπείρου ήταν απλώς να ασκηθεί πίεση για να έχουν περισσότερα κέρδη.

Ο Ιταλός παράγοντας, λοιπόν, ανακοίνωσε πως το νέο πλάνο θα σφραγιστεί και επίσημα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Το νέο φορμάτ προβλέπει 6 ως 10 παιχνίδια για κάθε ομάδα στην πρώτη φάση, σε ένα πλάνο που αποσκοπεί στη διεύρυνση της διοργάνωσης κατά 100 αγώνες.

«Θα ήλπιζα ότι όλα θα έχουν τελειώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν, η μια είναι η πρόσβαση στη διοργάνωση. Πώς θα κατανεμηθούν οι τέσσερις επιπλέον θέσεις; Όμως, θα έλεγα ότι μέσα σε δύο εβδομάδες όλα θα πρέπει λίγο-πολύ να έχουν τακτοποιηθεί», τόνισε ο Ανιέλι.

Πλέον, λοιπόν, το ζήτημα που αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα είναι να αποφασιστεί πώς θα αποφασιστούν οι 4 επιπλέον ομάδες. Οι Λίγκες, από την πλευρά τους, ζητούν τα «εισιτήρια» να δοθούν σε πρωταθλήτριες χωρών που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη της UEFA, αλλά υπάρχει και το αίτημα του Top-5 (Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1), να καλύπτονται οι θέσεις από «μεγάλους» που μπορεί να μην τα έχουν καταφέρει μέσω του πρωταθλήματός τους.