Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, σε μια διαδικασία που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, λόγω των συνεπειών που έχει προκαλέσει η έξαρση του κορονοϊού.

Εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, η τελετή έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου.

Εντός του σταδίου διεξήχθη λαμπαδηδρομία με δύο Έλληνες αθλητές, τους Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη, με την 30χρονη επικοντίστρια να ανάβει τη φλόγα στον βωμό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, εκφώνησε τον λόγο του, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε μέσω video ο  πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΕ πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα από την πρωθιέρεια, Ξανθή Γεωργίου, την οποία παρέδωσε στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.