Έτοιμος να κάνει ό,τι του ζητηθεί και συμβιβασμένος με το ρόλο του αναπληρωματικού που θα έχει στη νέα του ομάδα παρουσιάστηκε ο Κώστας Κουφός κατά την παρουσίασή του από τους Γκρίζλις. Ο 24χρονος σέντερ δεν έκρυψε τη φιλοδοξία να κατακτήσει έναν τίτλο, ακόμη και με την ομάδα του Μέμφις.

«Το ΝΒΑ είναι business και είναι φυσιολογικές αυτές οι κινήσεις. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας που έφτασε στους τελικούς της Δύσης. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα σε ό,τι με χρειαστεί, ως ένας ακόμη ψηλός που θα έρχεται να για να παίξει κάποια λεπτά. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα και πιστεύω πως οι Γκρίζλις έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ για να έχουν μια πετυχημένη σεζόν. Έχουμε καλό ρόστερ, καλό τεχνικό τιμ και διοίκηση», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν ενοχλείται από το γεγονός ότι από την πεντάδα των Νάγκετς θα έχει πλέον ρόλο ρεζέρβας, ο ομογενής άσος ανέφερε: «Όχι, δεν με πειράζει. Είμαστε στο ΝΒΑ και είμαι επαγγελματίας, νιώθω ευλογημένος που παίζω σε αυτό το πρωτάθλημα και ακόμη μαθαίνω και εξελίσσομαι σαν παίκτης. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Έχω πίστη στις δυνατότητές μου και ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής να κάνω, θα δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Οι Γκρίζλις είναι μία ομάδα που την αντιπροσωπεύει η λέξη σκληρότητα και πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω».

Παράλληλα επανέλαβε πως θα αφιερώσει το καλοκαίρι του για την καλύτερη προσαρμογή του. Άλλωστε ο ίδιος επέλεξε να μην ενισχύσει την Εθνική ομάδα. «Αυτό το καλοκαίρι θα είμαι εδώ για να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ», ανέφερε.

Όσο για τη συνεργασία του με τον Μαρκ Γκασόλ, τόνισε: «Ο Μαρκ Γκασόλ είναι από τους καλύτερους σέντερ του ΝΒΑ και το έχει αποδείξει. Εγώ θέλω να μάθω από αυτόν και να γίνω καλύτερος δίπλα του».

Ο προπονητής των Γκρίζλις, Ντέιβ Γιέργκερ, δήλωσε για το νέο απόκτημα της ομάδας: «Ο Κώστας είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται την μπάλα στα χέρια για να βοηθήσει την ομάδα του. Κάνει πολλές δουλειές, παίζει άμυνα, μπορεί να κερδίσει έξτρα κατοχές και να σκοράρει. Έχει καλή αντίληψη του παιχνιδιού και θα του ζητήσουμε ακόμη περισσότερα. Ο ίδιος νιώθει πως έχει να προσφέρει περισσότερα, το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, στα 24 του χρόνια. Μπορεί να παίξει δίπλα στον Ράντολφ, τον Ντέιβις, ακόμη και στον Γκασόλ. Πιστεύω πως το στυλ παιχνιδιού μας ταιριάζει αρκετά με αυτό του Ντένβερ».

Πηγή: sport-fm.gr