Τότεναμ και Λίβερπουλ θα δώσουν την τελευταία μάχη της σεζόν με φόντο το μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Τι σκέφτονται Ποκετίνο και Κλοπ.

Όλα όσα είδαμε την φετινή σεζόν θα καταλήξουν στην Μαδρίτη και στο «Wanda Metropolitano» για τον τελικό του Champions League. Τότεναμ και Λίβερπουλ έκαναν μια σπουδαία χρονιά στην διοργάνωση, με απίθανες ανατροπές και μεγάλες προκρίσεις.

Αγγλικός εμφύλιος λοιπόν και ο τελικός Champions League μετά από αυτόν του Europa League με την Τότεναμ να συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της και την Λίβερπουλ να είναι έτοιμη για την έκτη κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου.

Με την σεζόν να έχει προχωρήσει ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είδε τους περισσότερους τραυματίες του να επιστρέφουν όπως και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος δεν θα μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Κεϊτά ο οποίος δεν γινόταν να προλάβει τον τελικό του Champions League.

Το δίλημμα με τον Χάρι Κέιν

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέσα στην σεζόν ο Μαουρίτσιο Ποκετινό με τους τραυματισμούς που προέκυψαν. Κυρίως όμως είχε το μεγάλο πρόβλημα με τον Χάρι Κέιν και αναγκάστηκε να πάει σε όλα τα δύσκολα και τα σημαντικά ματς χωρίς τον αρχηγό της ομάδας, τον πρώτο σκόρερ και φυσικά το αστέρι του συλλόγου.

Κι όμως ο Αργεντινός βρήκε λύσεις. Και στο πρωτάθλημα που έστω και την τελευταία αγωνιστική «κλείδωσε» την τετράδα αλλά κυρίως στο Champions League. Εκεί αρχικά ο Σον και στη συνέχεια ο Λούκας Μόουρα έδωσαν γκολ και προκρίσεις στην Τότεναμ ο οποίος θα βρεθεί στον τελικό του Champions League.

Ομως ο Χάρι Κέιν θα είναι έτοιμος για το Σάββατο και ο Μαούριτσιο Ποκετίνο βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα. Για το αν θα του δώσει φανέλα βασικού δηλαδή μετά από σχεδόν δύο μήνες απουσίες ή θα κρατήσει στον πάγκο το μεγάλο του αστέρι…

Ο Κλοπ θα πάει στο τελικό με την τριάδα φωτιά

Η αλήθεια είναι ότι του έλειψε. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν τραυματίας και η Λίβερπουλ δεν τον είχε στα δύο σημαντικά ματς με την Μπαρτσελόνα. Ομως λίγο τα τρικ του Κλοπ, λίγο το Ανφιλντ έστειλαν την Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League.

Κι εκεί ο Γερμανός τεχνικός θα έχει όλα τα όπλα ετοιμοπόλεμα στην φαρέτρα του. Ολα εκτός από ένα, μιας και ο Κεϊτά δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Eτσι η τριάδα Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο δεν θα σπάσει για τον τελικό του Champions League και ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα ψάξει να φτιάξει διάφορους πειραματισμούς για τον τελικό.

Πηγή: gazzetta.gr