Ως μια εξέλιξη που θα βοηθήσει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ίδιο τον Γιάνις Τίμα χαρακτήρισε την αποχώρηση του Λετονού για τη Χίμκι ο Ντέιβιντ Μπλατ, κατά την αναχώρηση της ομάδας του για το Μιλάνο και το αυριανό παιχνίδι με την Αρμάνι, στα πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague. Επίσης, ο τεχνικός των Πειραιωτών μίλησε για το επιθετικό ταλέντο των Ιταλών και για τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του για να έρθει η νίκη.

Για την Αρμάνι Μιλάνο, είπε: «Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, με σπουδαία επιθετική ικανότητα και γεμάτο ρόστερ, με σκόρερς και παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία. Είναι μια ομάδα που είχε σπουδαίες στιγμές μέσα στη σεζόν. Θα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι επιθετικά, πρέπει να δώσουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα, πρέπει να επαναλάβουμε ό,τι κάναμε στο τελευταίο μας παιχνίδι. Να μετατρέψουμε τις καλές άμυνες., σε ευκαιρίες για σκορ που θα μας βοηθήσουν να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίσουμε».

Σχετικά με τον υψηλό ρυθμό που έχει η ιταλική ομάδα στο παιχνίδι της, σχολίασε: «Στα καλά μας παιχνίδια αυτήν τη σεζόν παίξαμε σε υψηλό ρυθμό. Θα πάμε στην έδρα τους, θα πρέπει να προσέξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να δούμε πώς θα τον χρησιμοποιήσουμε ως δικό μας πλεονέκτημα».

Τέλος, για τον δανεισμό του Τίμα, αλλά και γιατί αυτός δεν αποφασίστηκε νωρίτερα, σχολίασε: «Είναι μια απόφαση που στο τέλος της ημέρας είναι θετική και για τις δύο πλευρές. Είχαμε έναν καλό παίκτη, ο οποίος δεν βρήκε τον τρόπο να προσαρμοστεί και μεταξύ άλλων φαίνεται μια κίνηση που θα ευνοήσει και τις πλευρές. Δεν προέκυψε νωρίτερα η λύση αυτή με τον Τίμα. Έγινε επιλογή τις τελευταίες τρεις ημέρες».