Τη βεβαιότητα πως η Εθνική θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα τελικά του Euro 2012 εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος μιλώντας στο πορτογαλικό πρακτορείο «Lusa». «Υπάρχουν πολύ δυνατότερες ομάδες από την Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα εκπροσωπήσουμε καλά τη χώρα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. «Ανοικτός και καθόλου εύκολος ο όμιλός μας», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στους συμπατριώτες του για:

-τον όμιλο της Εθνικής: «Είναι πολύ ανοικτός ο όμιλος της Ελλάδας. Όλες οι ομάδες, εμείς, η Πολωνία, η Τσεχία και η Ρωσία, έχουν από 25% πιθανότητες. Καθεμιά μπορεί να φτάσει στα προημιτελικά. Λένε πως η κλήρωση ήταν καλή, αλλά αυτό μπορεί να ειπωθεί για όλες τις ομάδες του γκρουπ και μόνο δύο θα περάσουν στην οκτάδα. Προφανώς αν είχαμε στο γκρουπ μας την Ισπανία και τη Γερμανία, θα είχαμε λιγότερες πιθανότητες. Όμως υπάρχει απόσταση από το σημείο αυτό μέχρι να πούμε ότι ο όμιλος είναι εύκολος».

-τις βλέψεις της Ελλάδας στο Euro 2012: «Υπάρχουν πολύ δυνατότερες ομάδες από την Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα εκπροσωπήσουμε καλά τη χώρα. Από το Euro 2004 πέρασαν οκτώ χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα συμμετείχε σε δύο τελικές φάσεις, όπου δεν ήταν πρώτη και στη μία δεν έκανε καν νίκη».

-τις συνέπειες της οικονομικής στην Ελλάδα: «Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει συνέπειες όχι μόνο στον αριθμό των οπαδών, αλλά και στους χορηγούς και τη δυνατότητα των ομάδων για έσοδα, κάτι που τα επόμενα χρόνια θα γίνει περισσότερο εμφανές. Οι ελληνικοί σύλλογοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν παίκτες. Μέχρι πρότινος, ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούσαν να πάνε εύκολα στην Πορτογαλία και να αποκτήσουν έναν παίκτη, αλλά αυτό τώρα δεν μοιάζει εφικτό».

-τις πιθανότητες διάκρισης της Πορτογαλίας στο Euro 2012: «Η Πορτογαλία είναι μία από τις υποψήφιες ομάδες να φτάσουν στον τελικό ή ακόμη και να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά ιεραρχικά δεν είναι πρώτη μεταξύ των φαβορί, αφού εκεί είναι επικεφαλής η Ισπανία και ακολουθούν παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία. Η Πορτογαλία έχει καλή ομάδα και είναι κοντά στα φαβορί, αλλά όλα τα ματς θα παίξουν το ρόλο τους. Το Euro 2012 είναι πιο δύσκολο από το Μουντιάλ. Θα ήταν πολύ δύσκολο σε Μουντιάλ να δούμε έναν όμιλο με Γερμανία, Ολλανδία και Πορτογαλία. Θα έλεγα πως η Γερμανία έχει 40% πιθανότητες πρόκρισης και η Ολλανδία με την Πορτογαλία από 30%. Ίσως και οι τρεις να έχουν ίσες πιθανότητες. Είναι ένας πολύ ισορροπημένος όμιλος και μία μεγάλη ομάδα θα αποκλειστεί. Ελπίζω να μην είναι η Πορτογαλία».

Πηγή: sport-fm.gr