Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να προκριθεί στο Top-16 της Ευρωλίγκας παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. «Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε», τόνισε ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων», που έκανε λόγο για εκπλήρωση ονείρου ζωής με τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες και τόνισε πως η ομάδα μπορεί να κερδίσει πολλά στο προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

-το ματς πρωταθλήματος με την πρώην ομάδα του, το Περιστέρι:

«Σίγουρα όταν αντιμετωπίζεις την ομάδα στην οποία ανδρώθηκες και έχεις περάσει όλα σου τα μπασκετικά χρόνια, το συναίσθημα είναι περίεργο. Πλέον είμαι στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ομάδα μου τώρα και κοιτάζω να προσηλωθώ στους στόχους της. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα, μέρα με τη μέρα και νομίζω πως τέτοια στοιχεία δείξαμε σε αυτό το παιχνίδι».

-το αν εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:

«Το να αγωνίζεσαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μόνο ως όνειρο που γίνεται πραγματικότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τίποτε άλλο».

-την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς:

«Είμαι υπερήφανος που μία τέτοια ομάδα και ο συγκεκριμένος προπονητής με εμπιστεύονται. Σε κάνει να χαίρεσαι για τον εαυτό σου, αλλά σε γεμίζει και με ευθύνη για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και στα καθήκοντα που σου αναθέτουν. Όλοι ξέρουμε πως οι απαιτήσεις σε αυτή την ομάδα είναι μεγάλες, οπότε μόνο με την σκληρή δουλειά μπορείς να ανταποκριθείς και να δικαιώσεις όλους όσοι σε πιστεύουν».

-το αν το κακό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα έχει επηρεάσει την ομάδα και ιδιαίτερα τους νέους σε ηλικία παίκτες:

«Το καλό είναι ότι δείχνουμε βελτίωση παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό μας μένει. Έχουμε πολλά “νεκρά” διαστήματα τα οποία κοιτάμε να βελτιώσουμε στις προπονήσεις. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στο Top-16. Έχουμε έλλειψη εμπειρίας και αυτό είναι αλήθεια, αλλά έχουμε δείξει διάθεση να παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος. Και τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια χάθηκαν στον πόντο. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί και τυχεροί, τώρα θα μιλάγαμε διαφορετικά για την εξέλιξη του ομίλου».

-το τι θα πρέπει να αλλάξει αγωνιστικά ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Νανσί:

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να προσέξουμε καλύτερα τις μικρές λεπτομέρειες του παιχνιδιού που αλλάζουν και την ροή του. Σε αυτό το επίπεδο πολλά παιχνίδια κρίνονται στην τελευταία φάση και είναι αναγκαίο να κάνεις καλά κάποια μικρά πράγματα, ώστε να φτάσεις στη νίκη. Αν δείξουμε την διάθεση που έχουμε στις προπονήσεις, είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και βγάλουμε στο παρκέ αυτά που δουλεύουμε και μας λέει ο προπονητής, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα για να πάρουμε τη νίκη».

-το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ:

«Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Το να παίζεις με τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης εκτός έδρας, σε γεμίζει με μεγάλες προσδοκίες. Δεν έχουμε άγχος γιατί παίζουμε στο γήπεδό τους. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να βγάλουμε ομαδικό πνεύμα. Αν τα κάνουμε όλα αυτά μόνο κέρδος μπορεί έχουμε από το ντέρμπι».

Πηγή: sport-fm.gr