Για την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League μίλησε ο Φοίβος Ερωτοκρίτου:

«Ήταν πραγματικά κάτι ανεπανάληπτο. Τα τελευταία τρία χρόνια βάζουμε στόχους στον ΑΠΟΕΛ και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της κυπριακής ομάδας. «Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας στο κυπριακό πρωτάθλημα που ξεκινάει τη Δευτέρα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φοίβος Ερωτοκρίτου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League:
«Ήταν ξεχωριστό το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη πριν από δύο χρόνια, αλλά χθες ήταν κάτι ακόμη καλύτερο… Ήμασταν στη γη, ανεβήκαμε στα αστέρια, κατεβήκαμε στη γη και ανεβήκαμε ξανά στα αστέρια. Ήταν πραγματικά κάτι ανεπανάληπτο.

Τα τελευταία τρία χρόνια βάζουμε στόχους στο ΑΠΟΕΛ και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε. Πάντα βήμα – βήμα. Ωστόσο, τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας στο κυπριακό πρωτάθλημα. Τη Δευτέρα ξεκινάει το πρωτάθλημα και θέλουμε να μπούμε με το “δεξί” και σε αυτή τη διοργάνωση».

Για το επίπεδο της ομάδας μετά την πρόκριση:
«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στον ΑΠΟΕΛ. Όταν ανέλαβα τη διοίκηση υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα, προχωρήσαμε προσγειωμένα και μέχρι εκεί που έφτανε το χέρι. Μερικές φορές ρισκάραμε, όμως αν δεν ρισκάρεις δεν έχεις επιτυχίες. Κάνουμε έναν προγραμματισμό και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα καταφέρνουμε.

Το πιο βασικό είναι ότι υπήρξε διοικητική και τεχνική σταθερότητα. Άλλωστε, πιστεύω ότι για να δείξει ένας προπονητής πρέπει να μείνει χρόνια σε μία ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε σκεφτεί να απομακρύνουμε τον κ. Γιοβάνοβιτς. Πάντα στηρίζω την ομάδα και τον προπονητή».

Για το αν θα ενισχυθεί το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ενόψει της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League:
«Ο κ. Γιοβάνοβιτς είναι ο άρχοντας της ομάδας. Εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους τι χρειάζεται η ομάδα. Έχει ζητήσει έναν επιθετικό και όταν βρει τον κατάλληλο, εμείς θα τον πάρουμε. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για τις μεταγραφές».

Για τα οικονομικά δεδομένα στον ΑΠΟΕΛ:
«Στα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα έχω καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι μία βιομηχανία εκατομμύριων σε όλο τον κόσμο. Οπωσδήποτε τα λεφτά παίζουν μεγάλη σημασία για την δημιουργία μιας ομάδας, όμως για μένα μεγάλη σημασία έχουν οι άνθρωποι που στηρίζεις τις προσπάθειές σου».

Πηγή: sport-fm.gr