Την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League έθεσε ως πρώτο –χρονικά- στόχο ο Κώστας Χαλκιάς για νέα αγωνιστική σεζόν. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» μιλώντας στη SPORTDAY παραδέχθηκε ότι έχει αρχίσει να χτίζεται κάτι διαφορετικό στην ομάδα.

-Τι αίσθηση σου δίνει αυτή η προετοιμασία;
«Έχει ξεκινήσει κάτι διαφορετικό στην ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε νέο προπονητή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει πολύ η προετοιμασία, με την έννοια ότι προτιμώ να μπούμε απευθείας σε διαδικασία αγώνων».

-Ο ΠΑΟΚ συνήθισε να δουλεύει έχοντας προπονητική σταθερότητα. Πέρυσι χάθηκε αυτή η συνέχεια;

«Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης. Είμαι αντίθετος, όμως, στις πολλές αλλαγές. Τα πράγματα γίνονται δύσκολα όταν ο κάθε προπονητής θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Πέρυσι πράγματι χάσαμε χρόνο, αλλά εδώ επάνω θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, γιατί παρόλα αυτά, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ήμασταν μέσα σε όλους τους στόχους μας. Θέλω να τονίσω ότι τα τελευταία τρία χρόνια η συνολική παρουσία του ΠΑΟΚ ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών».

-Ποιος πιστεύεις πως πρέπει να είναι ο στόχος της ομάδας φέτος;
«Μιλάμε για διαφορετικούς στόχους. Κατ’ αρχάς, πρέπει να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Μετά πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Και ο τρίτος στόχος, που μοιάζει με ρουλέτα λόγω κληρώσεων, είναι το Κύπελλο».

-Έζησες τις εποχές της Παράγκας αλλά και αυτή των στημένων αγώνων. Ποιο το σχόλιό σου;
«Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε τη μεγάλη επιτυχία του 2004. Όλο αυτό που συμβαίνει μάς ταλαιπωρεί, αλλά υπεύθυνη πλέον είναι η δικαιοσύνη. Εγώ, πάντως, θέλω να βλέπω και να αντιμετωπίζω το ποδόσφαιρο από την ευχάριστη πλευρά του».

Πηγή: sport-fm.gr