Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν-έστω και δύσκολα-το καθήκον τους νικώντας Ηλυσιακό και Άρη αντίστοιχα στην… πρόωρη πρεμιέρα της 21ης αγωνιστικής της Α1 και πλέον η σκυτάλη περνά στους υπόλοιπους. Μάχη για τη σωτηρία της δίνει η ΑΕΚ υποδεχόμενη την Καβάλα, ενώ ο Πανελλήνιος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και ο Ίκαρος το Περιστέρι στους αγώνες του Σαββάτου.

Αναλυτικά:

Στη Ζωφριά η ΑΕΚ δίνει αγώνα επιβίωσης απέναντι στην Καβάλα. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τη νίκη για να βρεθούν και πάλι πάνω από την Καβάλα και ο Άγγελος Κορωνιός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Αντίθετα, μεγάλος απών θα είναι ο Μιλτ Παλάσιο για τους φιλοξενούμενους, που θέλουν το ροζ φύλλο για να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στα play-offs, πιθανώς και στην τετράδα.

Ο Ίκαρος υποδέχεται το Περιστέρι στη Γλυφάδα έχοντας ανάγκη τη νίκη για να βάλει τέλος στην αγωνιστική καθίζηση που έχει υποστεί μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα, προκειμένου να μην μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Ο Άρης Λυκογιάννης, που θέλει να μπει ένα τέλος στο σερί έξι ηττών, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σωτήρη κατούφα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα play-offs, αλλά η αποχή παικτών από τις προπονήσεις λόγω των οφειλών της διοίκησης έχουν φέρει αναστάτωση.

Ο Πανελλήνιος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, με τους μεν «ολυμπιονίκες» σε περίπτωση νίκης να βλέπουν ακόμη και play-offs, αλλά σε περίπτωση ήττας να παραμένουν κοντά στην ουρά. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Κομποδιέτα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα εμφανιστεί με νέο πρόσωπο τον Ντάντε Στίγκερς, που αντικατέστησε τον Τζάστιν Γκρέι. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με νίκη θα βρεθεί πολύ κοντά στο στόχο της τετράδας.

Την Κυριακή ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τον Κολοσσό με κοινό στόχο των δύο ομάδων την πρόκριση στα play-offs, ενώ το Μαρούσι, που παραμένει σε τροχιά τετράδας, υποδέχεται τον Ηρακλή που δίνει μάχη για να σωθεί.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 18/03

Ολυμπιακός-Ηλυσιακός 73-70
Άρης-Ηλυσιακός 69-75

Σάββατο 19/03

16:00 ΑΕΚ-Καβάλα (Novasports 3)
17:00 Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ (ΕΤ-1)
19:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Περιστέρι

Κυριακή 20/03

17:00 Πανιώνιος-Κολοσσός (ΕΤ-1)
17:00 Μαρούσι-Ηρακλής

Πηγή: sport-fm.gr