Απάντηση δίνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση της Energa.

«Τον κ. Αριστείδη Φλώρο, μέχρι σήμερα δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω και δεν γνωρίζω ποιοι δικηγόροι υπογράφουν την αγωγή εις βάρος μου.

Μάλλον είναι κακά πληροφορημένος για την επαγγελματική και την εν γένει προσωπικότητά μου για να πιστεύει ότι με τέτοιες ενέργειες θα επιτύχει να απομακρυνθώ από την υπόθεση, για την οποία έχω επιλεγεί για να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως συνήγορος του πολιτικώς ενάγοντος», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Όπως σας είναι γνωστό, βρίσκομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου στη γνωστή υπόθεση του εγκλήματος στην Κοιλάδα, με σκοπό να εξετάσω ως μάρτυρες έναν αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, που είναι βασικός μάρτυρας και την πολύ γνωστή δημοσιογράφο – ερευνήτρια κα Αγγελική Νικολούλη.

Πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου ότι δημοσιοποιήθηκε η είδηση, ότι ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών για την υπεξαίρεση 245.000.000 ευρώ, χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, Αριστείδης Φλώρος, ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών, ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του εκλεκτού δικηγόρου Γεωργίου Αντωνόπουλου, ο κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελέα Διαφθοράς για τη χρήση από αυτόν αναληθών ιατρικών πιστοποιητικών περί δήθεν ασθενείας του, με τα οποία επέτυχε την αποφυλάκισή του, τόλμησε να καταθέσει εις βάρος μου αγωγή ισχυριζόμενος ότι έχει προσβληθεί η προσωπικότητά του από τις δηλώσεις μου.

Τον κ. Αριστείδη Φλώρο, μέχρι σήμερα δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω και δεν γνωρίζω ποιοι δικηγόροι υπογράφουν την αγωγή εις βάρος μου.

Μάλλον είναι κακά πληροφορημένος για την επαγγελματική και την εν γένει προσωπικότητά μου για να πιστεύει ότι με τέτοιες ενέργειες θα επιτύχει να απομακρυνθώ από την υπόθεση, για την οποία έχω επιλεγεί για να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως συνήγορος του πολιτικώς ενάγοντος.

Χθες, δέχτηκα και ένα εξώδικο από τον έτερο εκλεκτό κατηγορούμενο της υπόθεσης Energa – Hellas Power κ. Μηλιώνη.

Θέλω και στου δύο να δηλώσω και θα το καταλάβουν σύντομα ότι αυτού του είδους οι ενέργειες εις βάρος μου έχουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα Δικαστήρια.

Επειδή πληροφορούμαι ότι έχουν πάρα πολλά χρήματα, εγώ όσα κερδίσω από τιςαγωγές μου δεν θα τα καταθέσω στο Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά εκεί που θα πιάσουνπραγματικά τόπο, χωρίς να θέλω να θίξω το Χαμόγελο του Παιδιού.

Επειδή αυτές οι αγωγές αργούν να έχουν αποτελέσματα, καλά θα κάνει ο κ. Φλώρος από τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν βρεθεί στην Ελβετία και αλλού να δώσει τώρα λίγα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αθήνα, 17/4/2019

Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας».