Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητών έξω από το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζονται το 7ο γυμνάσιο και το 5ο λύκειο Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας (23/1), σε συνέχεια ανάλογου περιστατικού βίας που είχε καταγραφεί το μεσημέρι της Παρασκευής (20/1) στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι 17 ετών (σ.σ. σε λίγους μήνες γίνεται 18) αλβανικής καταγωγής, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται κι άλλα άτομα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αφορμή της διένεξης ήταν δύο κορίτσια, τα οποία έχουν φιλικές σχέσεις με τους εξωσχολικούς που συμμετείχαν τόσο στην αρχική επίθεση της Παρασκευής όσο και στην «ενέδρα» της Δευτέρας, εναντίον μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Όλοι κατηγορούνται για «Σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων» ενώ ο 17χρονος επιπλέον για ψευδή κατάθεση, καθώς προανακριτικά είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας ότι δεν είχε ιδέα για την συμπλοκή. «Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στη περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για την συμπλοκή», φέρεται να είπε προανακριτικά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών, οι ανήλικοι δράστες (σ.σ. περισσότερα από 10 άτομα) που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές της Γ’ γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και στα χείλη, ενώ ένας άλλος της Β’ λυκείου δέχτηκε κουτουλιά στο κεφάλι και γροθιά στο δεξί του μάτι. Στην προσπάθεια του να προστατευτεί, βγήκε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Καθηγητές, γονείς και μαθητές είναι ανάστατοι, καθώς φοβούνται συνέχεια στα περιστατικά βίας.