Με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της στη Φολέγανδρο επικοινώνησε η αδερφή του δράστη.

Όπως μετέδωσε το Mega, η αδερφή του 30χρονου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη γυναίκα και τη συμπαράστασή της στο δράμα που περνάει η οικογένεια της 26χρονης κοπέλας. Από την πλευρά της η μητέρα της Γαρυφαλλιάς είπε πως στο δικαστήριο θα είναι αντίπαλοι ενώ εξέφρασε την επιθυμία της να καταδικαστεί ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Ο συνήγορος του 30χρονου κ. Γιάννης Βλάχος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, έκανε λόγο για δεδομένη ψυχική πάθηση του δολοφόνου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό».

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του δράστη.

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», υπογράμμισε.

Φολέγανδρος: «Θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»

Ωστόσο επεσήμανε ότι «είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», υπογράμμισε.

Είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός της Γαρυφαλλιάς, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας θεωρεί δεδομένο πως προηγήθηκε ξυλοδαρμός της Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο, θεωρώντας πως οι μώλωπες στο μάτι της κοπέλας προέκυψαν από γροθιά του δολοφόνου της.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Μπογιόκας αύριο θα αποδείξει αν ο κατηγορούμενος χτύπησε με τα χέρια του την κοπέλα πριν την ρίξει στα βράχια ή αν την έριξε στα βράχια και την χτυπούσε εκεί.