Υπέρ του ιερέα στο Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία έχει καταθέσει η μητέρα των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του κατηγορούμενου που προφυλακίστηκε σήμερα Τρίτη (29/6).

Σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορος του ιερέα Δημήτρης Νικάκης, τα κορίτσια που τον κατήγγειλαν επηρεάστηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, θεωρεί ότι ο ιερέας είναι η «πέτρα του σκανδάλου» και ο λόγος που διαλύθηκε ο γάμος του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η μητέρα των κοριτσιών κατέθεσε υπέρ του κατηγορούμενου, ο δικηγόρος απάντησε: «Φυσικά. Έχει καταθέσει ότι όσα λένε τα κορίτσια σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή. Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία πλέον των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας».

Αγρίνιο: «Αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών»

Όσον αφορά στο πορνογραφικό υλικό που εντοπίστηκε σε υπολογιστή, ο δικηγόρος ανέφερε πως «το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βρέθηκαν 13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θήλεων ανηλίκων».

Ανέφερε, ωστόσο, ότι έγινε «αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, οι φωτογραφίες απεικονίζουν «γυμνές πλάτες» που δεν είναι «γυμνά σημεία σώματος» καθώς δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «το Συμβούλιο έκανε σοβαρότατο νομικό ατόπημα. Παραποίησε! Το τονίζω και φέρω την ευθύνη των λεγομένων μου! Παραποίησε τα πραγματικά περιστατικά έτσι ώστε να μην ακυρωθεί η διαδικασία και να προφυλακιστεί, όπως προφυλακίστηκε σήμερα ο ιερέας» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του: