Οργισμένη εμφανίστηκε στις δηλώσεις της η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη, στο περιθώριο της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών.

Αρχικά ρωτήθηκε για το εάν είναι εξοργισμένη: «Δεν αντέχω να βλέπω τον φονιά του παιδιού μου μπροστά μου, που στέρησε τη ζωή του παιδιού μου, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Άπλωσε τα χέρια του πάνω σε αυτό το παιδί και ζητάει τι; Δεν του δίνω καμία δικαιολογία. Για μένα πρέπει να καταδικαστεί δέκα φορές ισόβια, μην πω θανατική ποινή. Για εμάς είναι η θανατική ποινή… Κι αν δεν τον καταμαρτυρήσει, δεν τον πιστεύω».

Για το εάν υπάρχει κι άλλος στην υπόθεση: «Να τους καταμαρτυρήσει όλους αυτούς, με στοιχεία. Ότι είναι αυτός, αυτός κι αυτός…».

Σχετικά με το εάν ο κατηγορούμενος είναι σε θέση να καταθέσει: «Ναι, ναι. Το παιδί μου πώς το σκότωσε; Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού μου; Το παιδί μου ήταν ένας άγγελος. Αυτός γιατί  να ζει; Να δικάσουμε τι από αυτόν;», διερωτήθηκε.

Εάν δέχεται τη συγγνώμη, απάντησε: «Όχι, όχι, με τίποτα! Γιατί να δεχθώ τη συγγνώμη, επειδή μου σκότωσε το παιδί μου; Που το παρακολουθούσε εδώ στη γειτονιά, έναν μήνα; Τι του έκανε το παιδί μου; Για ποιον λόγο τη σκότωσε; Τον πληρώσανε, τον έβαλαν άλλοι; Να μαρτυρήσει!».

Για το εάν της είχε πει κάτι η Δώρα, τόνισε: «Το παιδί το έβλεπα φοβισμένο. Έχουμε και μαρτυρίες και από γείτονες, ότι κυκλοφορούσε γύρω γύρω από το σπίτι με μια μαύρη BMW και ότι γυρόφερνε στο παγκάκι στην πλατεία, και ότι στο ψιλικατζίδικο, λίγα μέτρα από το σπίτι, ψώνιζε μαζί με τη Δώρα και ότι την ακολουθούσε στο σούπερ μάρκετ, στη στάση και στο φούρνο δίπλα στη στάση».

Τέλος, επισήμανε ότι «έχω δεχθεί επίθεση στο νεκροταφείο. Με ειρωνεύονται, με περιγελούνε, μου έχουν φέρει δύο φορές Αστυνομία και μου όρμησε ο παππάς. Έχω ιατροδικαστική έκθεση γι’ αυτό».

Σε ερώτηση γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, απάντησε: «Γιατί τον πείραξε αυτό που του είπα. Γιατί δεν κάλεσε ασθενοφόρο έγκαιρα, γιατί δεν βγήκε όταν το παιδί μου φώναξε για βοήθεια και γιατί είχε ζητήσει από το παιδί μου να πάει για καφέ μαζί του και δεν το βοήθησε όταν έπρεπε».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

gkpm2co1 einwerts 6227ufm2

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος